Tgrt Haber
28 Haziran 2021 17:30

MKE kanunu Meclis'ten geçti

Makine ve Kimya Enstitüsü Kurumunun Anonim Şirkete dönüşmesini düzenleyen kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi.

MKE kanunu Meclis'ten geçti
Makine ve Kimya Enstitüsü Kurumu

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) yapısı ve statüsü değişti. TBMM'de kabul edilen teklif ile Makine ve Kimya Endüstrisi'nin yapısında köklü değişikliklere gidilecek.

İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

Teklifle, Türk Ticaret Kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan MKE A.Ş kurulacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BAĞLANDI

MKE A.Ş'nin; yönetimi, denetimi, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenecek. Şirketin ilgili olduğu bakanlık, Milli Savunma Bakanlığı olacak. MKE A.Ş.'nin pay sahipliğine dayanan oy, yöntem, temsil gibi hak ve yetkileri Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılacak.

SERMAYESİ HAZİNEYE AİT OLACAK

MKE A.Ş, Milli Savunma Bakanlığı envanterinde bulunan ham madde, malzeme ve araç-gereçleri alabilecek. Milli güvenlik hedefleri doğrultusunda askeri ve sivil amaçlı, her çeşit silah, mühimmat ve patlayıcı ticareti yapılabilecek. Sermayesinin tamamı ise Hazine'ye ait olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...