Tgrt Haber
18 Nisan 2020 05:08

MKEK, yüzde 100 yerli solunum cihazı üretti

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yüzde 100 yerli ve millî imkânlar kullanılarak, mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı.

MKEK, yüzde 100 yerli solunum cihazı üretti
hulusi akar,,solunum cihazı,,haberler

Bakan Akar, "Sahra" adı verilen mekanik solunum cihazını inceleyerek, MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere'den cihaza ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Sahra'nın dünyadaki benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini vurgulayan Akar "Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı (ventilatör) üretmek" dedi.
Bakan Akar, tamamen yerli ve millî imkânlarla üretilen cihazın tasarımında ve üretiminde emeği geçenleri tebrik ederek "Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerin diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordinasyonu sağlayarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...