Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2021 17:20

Çavuşoğlu'nda Kanal İstanbul açıklaması: Montrö ile alakası yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, 'Ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşmasına, ne de Montrö'nün Kanal İstanbul'a etkisi var" açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu'nda Kanal İstanbul açıklaması: Montrö ile alakası yok
Rusya,Türkiye,Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya’da ortak basın toplantısı düzenledi

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"SPUTNİK V AŞISININ 400 BİN DOZU GELDİ"

Sputnik V aşısının 400 bin dozu geldi. Aşının ortak üretemi için kurumlarımız çalışılor. Aşı sertifikasyonu, güvenli turizm bakımından işbirliğini devam ettirme kararı aldık.

Suriye'yi ele aldık, aynı şekilde Libya'daki son durumu değerlendirdik. Afganistan'daki gelişmeleri de yine ele aldık. Karabağ yine bugün bölgesel konularımızdan bir tanesiydi. Suriye'de siyasi bir süreç için, sahada sukunetin devamı için Rusya'yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Boğaz'da gemi trafiği şu anda ciddi risk oluşturuyor. Ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşmasına etkisi var, ne de Montrö Anlaşmasının Kanal İstanbul'a etkisi var.

Lavrov'un konuşmasından öne çıkanlar:

Azerbaycan'da ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Vatandaşlarımız Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Koronavirüs pandemisi kapsamında Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatı ve aynı şekilde birlikte üretimini pandemiyle ortak mücadele için önemli addediyoruz. Kanal İstanbul yabancı askerlere zemin hazırlamaz. 

"TURİZMİN DEVAMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRECEK"

Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır.Azerbaycan'da ortak komuta merkezinin faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz.Vatandaşlarımız Antalya'yı cazip bir destinasyon olarak görüyor. İleride de bu turizmin devamı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Koronavirüs pandemisi kapsamında Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatı ve aynı şekilde birlikte üretimini pandemiyle ortak mücadele için önemli addediyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...