Tgrt Haber
04 Haziran 2015 16:23

Motosikletiyle özgürlüğüne kavuştu

Muş’un Malazgirt ilçesinde motosikleti bozulduktan sonra adeta yaşama küsen engeli gence Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy sahip çıktı.

Motosikletiyle özgürlüğüne kavuştu
motosiklet, Abdullah Atakan Atasoy, engelli genç,

Malazgirt ilçesinde doğuştan engelli olan ve 15 yıl yatağa mahkum yaşayan Atilla Özdemir, ‘her şeyimdir’ dediği motosikletinin bozulmasıyla zor günler geçiriyordu. 15 yıl boyunca yataktan kalkamadığını ifade eden Atilla Özdemir, “Doğuştan engelli olarak dünyaya geldim. Kendi imkanlarımla engelliler için dizayn edilen bir motor aldım. Tek yaşama sevincim motorum olmuştu. Motorum bozulunca yaşama sevincim kalmamıştı. Tam 5 ay motor yüzünden evden çıkamadım. Bazen kardeşim beni çarşıya götürüyordu, bazen de komşularım beni götürüyorlardı. Bu durumu fark eden İhlâs Haber Ajansı muhabiri haberimi yapınca, hayırsever Kaymakamız Abdullah Atakan Atasoy haberi okumuş. Beni makamına çağırarak ‘sana motoru ben alacağım. Sen bu ilçenin bir evladısın bende sizim kaymakamınız olarak bu duruma tepkisiz kalamam’ dedi. O an dünyalar benim olmuştu. Mahalle muhtarımız Erkan Şancı’ya yeni bir motor siparişi vermesi için görevlendirince, sevinçten gözlerimden yaşlar gelmeye başladı. İki ay sonra yeni motorum geldi. Şimdi motorumla her yere gidebiliyorum. Bana bu sevinci yaşatan başta Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’a, muhtarımız Erkan Şancı’ya, İhlas Haber Ajansı’na ve hayırsever tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bana yeniden yaşama sevinci kazandırdınız, Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Yeni motoruyla teşekkür ziyaretine giden Atilla Özdemir’i Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy kapıda karşıladı. Bu ilçede yaşayan tüm vatandaşlara hizmet için burada olduklarını dile getiren Atasoy, “İlçede yaşayan herkes bizim için aynıdır. Hepsi bizim canımız, kardeşimiz, anamız ve bacımızdır. Atilla kardeşimiz vakfımıza müracaat etti. Küçük bir özründen dolayı ulaşım sağlayamıyor. Tabi bizde vatandaşımızın bu özrünü devletimizin imkanlarıyla kapatmaya çalıştık. Mahalle muhtarımız Erkan Şancı’da bu konuda bizlere yardımcı oldu. Alınacak aracı ve konforu kendisi sağladı. Vatandaşımıza yaraşır ve o gül yüzüne yakışır bir araç tahsis ettik. Allah kaza bela vermesin, güle güle kullansın. İnşallah daha güzel günlerde hep beraber olalım” diye konuştu.
Hız yapmaması için Atilla Özdemir’i uyaran Kaymakam Atasoy, “Atilla kardeşim senden tek ricam hız yapma, dikkatli kullan. Aracın temininde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü aracılığıyla vatandaşımıza yardımcı olduk. Biz sadece yardımcı oluyoruz. Tabi siz değerli basın mensupları da vatandaşın sesi oluyorsunuz. Sizlere de teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza ulaşmamız konusunda sizler bizlere ön ayak oluyorsunuz. Vatandaşımıza da kazasız belasız günlerde motorunu kullanmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...