Tgrt Haber
25 Haziran 2021 11:49

MSB: Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
MSB,pkk,kuzey ırak,terörist

illi Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların etkin ve kararlı şekilde sürdüğü belirtilerek, "Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde bir, Hakurk bölgesinde iki olmak üzere toplam üç PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

2021'de arananlar listesindeki çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken 24 Temmuz 2015'ten itibaren terörle mücadelede 18 bin 220, 1 Ocak'tan itibaren ise 1.366 terörist etkisiz hale getirildi. 

Son olarak Siirt ve Faraşin bölgesinde 16 Haziran'da etkisiz hale getirilen toplam 7 teröristten 2'si turuncu kategoride, 2'si de gri kategoride aldı. Turuncu kategorideki teröristin 1 milyon TL'ye kadar ödülle aranan Jiyan kod adlı Esma Afşar olduğu ortaya çıkmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...