Tgrt Haber
29 May 2022 22:41 - Güncelleme : 30 May 2022 00:59

Türkiye'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi: 1453'ten beri Türk milletinin korumasında

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ayasofya ile ilgili skandal paylaşıma Türkiye'den tepki geldi. İstanbul'a Roma İmparatorluğu ve Bizans'ın hayaliyle bakmanın kuruntu olduğunu belirten Milli Savunma Bakanlığı, Ayasofya'nın 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altında olduğunu vurguladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi: 1453'ten beri Türk milletinin korumasında
MSB,yunanistan,ayasofya

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Ayasofya için güya üzülenlerin, 1500'lü yıllardan kalan ve her biri kültürel birer miras olan Yunanistan'daki camilerin yıkılarak, yerine sinema ve sergi salonu, konaklama yeri, depo yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle bile açıklanamayacak kadar vahim bir durumdur." açıklamasını yaptı.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "569 yıl önce fethedilen İstanbul'a, Roma İmparatorluğu'nun veya Bizans'ın hayalini kurarak bakmak kuruntudan ibarettir. 1000 yıl öncesine özlem duyanlar kimin yayılmacı, kimin barışa engel olduğunu açıkça ortaya koymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"YUNANİSTAN KENDİ HALKINI KANDIRIYOR"

Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya'nın, 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altında olduğu belirtilen paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Ayasofya için güya üzülenlerin, 1500'lü yıllardan kalan ve her biri kültürel birer miras olan Yunanistan'daki camilerin yıkılarak, yerine sinema ve sergi salonu, konaklama yeri, depo yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle bile açıklanamayacak kadar vahim bir durumdur. Müslümana ölünce mezar yeri bile vermeyen Yunanistan yönetimi, kendi halkını ham hayallerle kandırıp, kendi çıkmaz gerçeklerini örtmeye çalışmaktadır. Güneş balçıkla sıvanmaz.

569 yıl önce İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa Koç 24 Temmuz 2022 19:37

ALLAH emeği geçen herkesten razı olsun Devletimizi Milletimizi kıyamete kadar İSLAMA hizmetkar eylesin amin

Sonraki Haber Yükleniyor...