Tgrt Haber
26 Kasım 2016 14:23

Mualla Varol: Şiddeti önlemek elimizde

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, "Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak, şiddeti önlemek bizim elimizde." dedi.

Mualla Varol: Şiddeti önlemek elimizde
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol,

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlığın büyük bir kesiminin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağ yaşandığını belirtti.

Kadınların yaşamlarının da her alanda hak ve adalet mücadelesiyle geçtiğini dile getiren Varol, "Hayallerimizle yapabildiklerimiz arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz." diye konuştu.

'Mağduriyetler ortadan kaldırılmalı'

Her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı olduğunu belirten Varol, şunları dile getirdi:

"Ekranlara yansıyan yüzüyle şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı düşüncesiyle hareket etmenin vakti gelmiştir. Şiddet bağlamında kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düşmektedir. Aile başta olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak, kadının varlığına yaraşır temsil imkanını sağlamak asıl amacımız olmalıdır. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak, şiddeti önlemek bizim elimizde."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...