Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 17:24

Muğla Bodrum Milas Köyceğiz orman yangınlarında son durum! Muğla orman yangınları kaçıncı gününde?

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde orman yangınları devam ederken ''Muğla Milas Köyceğiz Bodrum orman yangınları söndürüldü mü? Muğla orman yangınları kaçıncı gününde? Muğla Milas orman yangınları son dakika gelişmeleri neler?'' soruları merak ediliyor.

Muğla Bodrum Milas Köyceğiz orman yangınlarında son durum! Muğla orman yangınları kaçıncı gününde?
muğla orman yangını,,bodrum orman yangını,,milas orman yangını,

Türkiye’de Milas, Köyceğiz, Bodrum orman yangını söndürme çalışmaları son hızıyla sürüyor. Ekipler ve Muğla bölgesindeki vatandaşlar söndürme çalışmalarına yardım ediyor. Muğla Bodrum Milas orman yangınları için havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. İşte Muğla, Milas, Köyceğiz, Bodrum yangınları son dakika gelişmeleri.  

MUĞLA MİLAS BODRUM ORMAN YANGINLARI SON DAKİKA 

Tüm Türkiye’nin endişeyle takip ettiği Muğla Milas Bodrum orman yangınları devam ediyor. Şiddetli rüzgar ve kuru nem nedeniyle alevler çevre mahalle ve ilçelere sıçradı. Yangın söndürme ekipleri Bodrum Yeniköy mahallesinde alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Muğla Bodrum Türkevleri mahallesindeki site sakinleri yangın nedeniyle tahliye edildi. Bodrum orman yangını için ekipler havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. 

Öte yandan Milas Beyciler Mahallesi’nde başlayan orman yangını da Fesleğen, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerindeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Tahliye edilmeye başlanan köylerde ahırlar ve evler zarar gördü. Bodrum orman yangını devam ederken diğer yandan Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk ve Kissebükü bölgesindeki orman yangını söndürme çalışmaları sebebiyle özel araçların giriş çıkışı yasaklandı.  

Muğla Bodrum Milas Köyceğiz orman yangınlarında son durum! Muğla orman yangınları kaçıncı gününde?

Muğla orman yangını söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla gelen İspanya'nın iki yangın söndürme uçağı Muğla'da faaliyetlerini sürdürüyor. Muğla orman yangınları için gelen İspanya yangın söndürme uçakları, öncelikle Köyceğiz Gölü'nün kuzeyindeki Yayla yakınlarına ardında bu diğer bölgelere de yardıma gidecek.  

MUĞLA ORMAN YANGINLARI KAÇINCI GÜNÜNDE? 

Muğla Milas Bodrum ve Köyceğiz orman yangınları kuvvetli rüzgar etkisiyle büyümeye devam ediyor. Muğla orman yangını 6. gününde alevler henüz kontrol altına alınmış değil. Muğla Bodrum Milas yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan büyük çabayla devam ediyor. Muğla orman yangınlarında çok sayıda uçak, helikopter, arazöz, itfaiye, orman işçileri ve çok sayıda gönüllü vatandaşla sürdürülüyor. Türkiye’nin birçok noktasında başlayan orman yangınlarından 145’i kontrol altına alındığı açıklandı. Antalya ve Muğla orman yangını için toplamda 6 uçak, 9 İHA, 51 helikopter ile havadan destek verdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...