Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2014 22:19

Muğla'da baca yangını, evin iki katı kül oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çatıda çıkan yangın bir evin iki katını kül etti.

Muğla'da baca yangını, evin iki katı kül oldu
muğla, fethiye, çatı, yangın, kürüçulka, binadan yükselen alevler, hikmet yalçın, engebeli, arazi

Edinilen bilgiye göre, Karaçulka beldesi Esenköy köyü Bademli mevkiinde bulunan Hikmet Yalçın’a ait üç katlı evde bacadan çıkan kıvılcımların çatıyı tutuşturması sonucu yangın çıktı. Binadan yükselen alevlerin üçüncü kat ve çatı katını tamamen sarmasıyla korku dolu anlar yaşandı. Yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Olayın ihbar edilmesi üzerine Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden bölgeye ekip sevk edildi. Engebeli arazideki çarpık yapılaşma ve yollardaki engeller nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşanınca Ölüdeniz ve Karaçulka belediyelerinin yanı sıra Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden de bölgeye takviye ekip gönderildi. Güçlükle müdahale edilen yangının kontrol altına alınabilmesi için köylü vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. 2 saat süren yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangında binanın çatı ve üçüncü katı tamamen kül oldu. Yanan iki katlı evden kurtulmayı başaran Hikmet Yalçın’ın eşi Kadriye Yalçın, söndürme çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi. Sinir krizi geçirerek fenalaşan kadın, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Fethiye Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
BACADA TEMİZLİĞİN ARDINDAN YAKMA UYARISI
Fethiye İtfaiye Müdürü Sait Avcı, yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Arazinin engebeli ve yolların dar olması nedeniyle yangına güçlükle müdahale edildiğine işaret eden Avcı, “Vatandaşlarımızın evlerinin önüne çıkma yapması ve yollara araba park edilmesi nedeniyle ekiplerimiz yangın mahalline güçlükle ulaştı. İlk belirlemelere göre yanığının bacadan çıktığını belirledik. Aile yeni baca temizliği yapmış ve bu akşam ilk kez sona yakmış. Bu nedenle temizliğin ardından ilk yakmalarda dikkatli olmak gerekiyor. Çatı yangınları geç fark ediliyor. Yangın can kaybı olmaması teselli oldu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...