Tgrt Haber
07 Mart 2015 17:23

Muğla'da en güzel buzağı seçildi

Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, en güzel buzağı seçildi.

Muğla'da en güzel buzağı seçildi
muğla, buzağı,

Yarışmada 7 buzağı, boy-kilo, karakter ve sağlık açısından jüri önünde değerlendirmeye alındı. İlginç görüntülerin oluştuğu yarışmada birinciliği Muhammet Kurbaş'a ait "Yıldız" adlı buzağı, ikinciliği Olkan Kaya'ya ait "Gelincik", üçüncülüğü de Mehmet Turan'ın "Yağmur" adlı buzağısı kazandı. Dereceye giren buzağıların sahiplerine ödülleri AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışma ile temel amaçlarının yerli hayvancılığa dikkati çekmek olduğuna söyledi. Ekici, "Türkiye'de süt üretimimiz on yıl önce 8 milyon tonken 19 milyona ulaştı. Hayvancılığımızı dışa bağımlı olmaktan kurtarmamız lazım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...