Tgrt Haber
30 Mart 2014 13:41

Muhtar adaylarının kavgasında kan aktı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, oy verme işleminin devam ettiği sırada muhtar adayları arasında çıkan kavgada biri kadın 2 kişi öldü, biri ağır 9 kişi yaralandı.

Muhtar adaylarının kavgasında kan aktı
hatay,kırıkhan,oy verme işlemi,kavga,muhtarlık kavgası,

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gölbaşı köyündeki İskan İlköğretim Okulu bahçesinde, muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine tarafların yakınları da kavgaya katıldı.Silahların kullanıldığı kavgada Ayşe Y. ve İsmail B. hayatını kaybetti, biri ağır 9 kişi yaralandı. Yaralılar, Antakya ve Kırıkhan'daki hastanelerde tedavi altına alındı.Köyde, çevre ilçelerden de takviye kuvvetler getirilerek güvenlik önlemleri alındı.
Hatay Valiliğinin internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada da şu bilgilere yer verildi:"Elde edilen ilk bilgilere göre, saat 11.45 sıralarında Kırıkhan ilçesi Gölbaşı İskan İlköğretim Okulu bahçesinde muhtar adayları arasında, oy verme sırası nedeniyle tartışma çıkmıştır. İki tarafın yakınlarının olaya karışması ve tartışmanın büyümesi neticesinde A.Y. isminde bir bayan ve İ.B. isimli bir erkek olmak üzere iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız da yaralanmıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin takviye edilmesiyle taraflar kontrol altına alınarak tartışma sona erdirilmiştir. Gölbaşı köyünde hayat normale dönmüş olup, konuyla ilgili inceleme sürdürülmektedir."
Şanlıurfa'da muhtarlık kavgası
Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü.Alınan bilgiye göre, Yuvacalı köyünde Çelik ve Sinka aileleri arasında, muhtarlık seçimi nedeniyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü.Silahların kullanıldığı kavgada 9 kişi yaralandı.Kavgada yaralanan Ertem, Semih ve Davut Çelik ile Orhan Tanık tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi.Aynı kavgada yaralanan Bedirhan, Ayhan ve Nihat Çelik ile Mehmet ve Adalet Tanık da Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.Bu arada hayatını kaybedenlerden Ethem Çelik'in muhtar adayı olduğu öğrenildiOlayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.Köy ve hastane çevresinde alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...