Tgrt Haber
14 Nisan 2016 05:05

Muş Valiliğinden yalanlama

Muş Valiliği, Varto'da düzenlenen operasyonda ele geçirilen teröristlerin infaz edildiği ve yaşlı bir kadının terör örgütü üyesi gibi tutuklandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Muş Valiliğinden yalanlama
muş, yalan yere,

Muş Valiliği, Varto ilçesinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen teröristlerin infaz edildiği ve yaşlı bir kadının terör örgütü üyesi gibi gözaltına alınıp tutuklandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Nisan 2016'da, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve Muş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerce, Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyü kırsalında "Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56" isimli operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Operasyonda, 4 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, örgütün sözde Erzurum eyaleti üçlü yürütme ve doğu gücü sorumlusu (Devrim) kod adlı Mehmet Hayme'nin sağ olarak ele geçirildiği, örgüt mensuplarıyla işbirliği yaptığı iddiasıyla Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin ve 3 kişinin Varto Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, terör örgütü yandaşları ve destekçileri tarafından öne sürülen, "güvenlik güçlerince ele geçirilen teröristlerin infaz edildiği, yaşlı bir kadının terör örgütü üyesi gibi gözaltına alındığı ve suçsuz insanların terör örgütüyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Operasyonda, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık veren terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada 4 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.

Operasyon sonrasında yakalanan (Devrim) kod adlı Mehmet Hayme'nin, PKK/KCK terör örgütünün sözde Erzurum eyaleti bölge sorumlusu, Erzurum üçlü yürütme doğu cephesi/halkla ilişkiler/Karlıova-Varto grubu sorumlusu, 2002-2016 yılları arasında Muş bölgesindeki terörist faaliyetlerin planlayıcısı ve sorumlusu, ayrıca Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edilmesini, Muş bölgesinde bulunan kritik ve ekonomik tesislere yönelik yapılan saldırıları ve sabotajları koordine ettiği bildirildi.
Teröristi ahıra kilitleyip saklamış

Açıklamada, terör örgütü yandaşlarınca suçsuz gösterilmeye çalışılan Sisi Bingöl'ün, Varto bölgesindeki terör örgütü mensuplarına erzak ve malzeme temin ederek barınma imkanı sağladığı ve operasyon bölgesinden kaçan Mehmet Hayme isimli teröristi evinin yanındaki boş ahıra üzerine kapıyı kilitleyerek gizlediğinin tespit edildiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...