Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 10:52

Müsilaja karşı sert tedbir geliyor

AK Parti, Meclis tatile girmeden bakanlıkların talepleri doğrultusunda acil çıkması istenen düzenlemelerle ilgili yeni bir torba teklif hazırlıyor. Düzenlemeyle müsilaja karşı sert tedbirler geliyor. Arıtma tesisi kurmayan belediyenin merkezi bütçeden aldığı paydan yapılacak kesintilerle, tesisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak.

Müsilaja karşı sert tedbir geliyor
TBMM,,meclis,,müsilaj,

Hükümet düğmeye bastı. Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaja karşı tedbirler artırılıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında kritik bir toplantı yapıldı. Bakanlıkların istediği yasal düzenlemeler ele alındı.

Toplantıda özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri müsilaj benzeri deniz kirliliğinin önlenmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulmasında belediyelerde olan bazı yetkilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilmesi gündeme geldi.

Hazırlanan taslağa göre ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması konusunda belediyeler önce uyarılacak,

Bu uyarıya rağmen arıtma tesisi kurmayan belediyenin merkezi bütçeden aldığı paydan yapılacak kesintilerle, tesisin yapılmasını çevre ve şehircilik bakanlığı üstlenecek.

AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri ise bu belediyelerin gelirlerinden kesinti yapılmasının doğru olmayacağını belirtti.

Bakanlık ile yerel yönetimlerin işbirliği yapması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Arıtma tesislerinin yap işlet devret kamu-özel ortaklığı ve yap-kirala modeli ile kurulması da tartışılıyor.

Meclis'te tatil öncesi çıkarılacak düzenlemeler arasında, vadeli çek uygulamasına ilişkin ibraz yasağı süresinin 2025 yılı sonuna kadar uzatılması da yer alıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...