Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Kasım 2021 14:50

Kaybolan Müslüme’den 65 saattir iz yok

Mersin’de kırsalında ailesinin kurduğu çadırın yanında bisikletiyle oynarken kaybolan 2,5 yaşındaki Müslüme’ye 65 saattir iz bulunamadı.

Kaybolan Müslüme’den 65 saattir iz yok
Müslüme Yağal,Kaybolan kız

Mersin’in Gülnar ilçesine gelen Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sebebiyle yapılan 65 saatlik aramada herhangi bir ize rastlanmadı. Kokuya duyarlı köpekler, droneler, 200 personel ve yöre sakinlerinin desteğiyle aramalar sürüyor. Olay her boyutu ile inceleniyor. 

65 SAAT GEÇTİ 

Edinilen bilgiye göre, konargöçer yaşam sürdüren Sarıkeçili Yörükler, Konya Bozkır bölgesinden kışı geçirmek için Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine geldi. Burada çadır kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yağal ailesinin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme aynı gün saat 17.00 sıralarında bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu. Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan küçük kız için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede süren arama çalışmalarında 65 saat geride kaldı. 200 kişiden oluşan ekip, vadi, ormanlık ve dağlık alanda arama çalışmasından bir sonuç elde edilemedi. Aramalarda iz takip ve kokuya duyarlı köpeklerden destek alınıyor, drone ile de tarama yapılıyor. Karadan 10 kilometrelik alandan fazla bölge tek tek arandı ancak net bir ize rastlanmadı. Diğer yandan her ihtimal göz önünde bulunduruluyor

Kaybolan Müslüme’den 65 saattir iz yok

EN UFAK BİR İZ BİLE YOK 

Göç Eden Sarıkeçililer-Türkmenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan kayıp Müslüme’nin annesinin amcası İbrahim Yağal “Kaybolan keçiyi aramak için arabayla giden babasının arkasına takılıyor. Tek elimizdeki belirti bu. Annesi yeni gelmiş, çadır kurulacak, yemek hazırlanacak, yatak hazırlanacak, çocuk o işin telaşıyla bir anda hatırından çıkartıyorlar. Artık ne kadar süre geçiyor bir bakıyorlar çocuk yok. Acaba şurada mı oynuyor, şuraya mı gitti, yola mı gitti bir vakitte öyle arıyorlar. Ümitleri geçtikten sonra ilgili yerlere haber etmişler. Kayıp olma şekli bu, çocuğun. Tek bilinen bu” dedi. 

Kaybolan Müslüme’den 65 saattir iz yok

VADİLER, SET YAMAÇLAR, ORMANLIK ALANLAR…. 

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, "Devletimiz seferber olmuş durumda. AFAD, Jandarma, yöre halkının büyük bir desteğiyle beraber arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah tez zamanda Yörük kızımızın bulunmasını temenni ediyoruz. Burası coğrafi olarak engebeli bir bölge, ön tarafı görüyorsunuz vadilerin sert yamaçların olduğu bir bölge. Ormanlık bir alan. Uçak var, havadan görüntüler alınıyor sürekli. Arama çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Yöre halkımızda, muhtarlarımızda buralarda. İnşallah sağlıkla aramıza kavuşur" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...