Tgrt Haber
19 Aralık 2015 14:16

Muş'ta olaylı basın açıklaması! 10 gözaltı

Muş Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı, 10 kişi gözaltına alındı.

Muş'ta olaylı basın açıklaması! 10 gözaltı
muş olaylar, gözaltı,

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek üzere Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra slogan atarak HDP İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin uyarısına rağmen slogan atmaya devam eden gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda HDP Merkez İlçe Başkanı Faruk Uygur ile birlikte 10 kişi göz altına alındı. Müdahale esnasında polislerin kendisine fiili müdahalede bulunduğunu iddia eden HDP Muş Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ile polisler arasında tartışmalar yaşandı.
Daha sonra grup, HDP İl Başkanlığı binasına geçerken, polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...