Tgrt Haber
06 Ocak 2022 14:31

TBMM Başkanı Şentop'tan Kazakistan açıklaması

Hafta sonu LPG fiyatlarına yapılan zam sonrasında halkın sokaklara döküldüğü Kazakistan'da gerilim devam ediyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan ile ilgili açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Şentop'tan Kazakistan açıklaması
Mustafa Şentop,Kazakistan

LPG ve birçok ürüne zam kararı sonrası Kazakistan sokakları karıştı. Göstericilerin birçok devlet binasına saldırması ve Almatı Uluslararası Havalimanı'nı ele geçirmesi sonrasında Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya ile bir barış gücünün bölgeye gönderileceğini duyurmuştu.

Salı ve Çarşamba günü yaşanan olaylarda 8 polis ve ulusal güvenlik askerinin yaşamını yitirdiği olaylar tırmanırken göstericiler çok sayıda devlet binasını ateşe verdi.

TÜRKİYE KAZAKİSTAN'IN DAİMA YANINDA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan’da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şentop, ‘Dost ve kardeş ülke Kazakistan'da yaşanan olayları üzüntüyle ve yakından takip ediyoruz. Kazakistan devletinin ve kardeş Kazakistan halkının akl-ı selimle bu zor günleri aşacağına, sür'atle huzur ve istikrara kavuşacağına inanıyoruz. Türkiye daima Kazakistan'ın yanındadır’ dedi.

TBMM Başkanı Şentop'tan Kazakistan açıklaması

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...