Tgrt Haber
01 Haziran 2021 23:07

Mustafa Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na cevap

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin eleştiri değil iftira olduğunu söyledi.

Mustafa Şentop'tan Kılıçdaroğlu'na cevap
mustafa şentop,,kemal kılıçdaroğlu,,10 bin dolar,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi" iddialarıyla ilgili cevap beklediği TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösteren Mustafa Şentop, "Bu bir eleştiri değil iftira. Bu siyasi bunaklık değilse eğer, bunun bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim" sözleriyle cevap verdi.

"HANGİ MECZUP SÖYLEMİŞ?"

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi'ne (EİTPA) katılmak için Pakistan'da bulunan Meclis Başkanı Şentop, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı açıklamalara değindi. Pakistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrası ekibindeki görevlilerin kendisine bir metin yolladığını belirten Şentop, "Metinde diyor ki ‘Bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer açıklamazsa aynı onun gibi 10 bin dolar kendisine de mi her ay gönderiliyor?’ diye bir ifade. Ben de arkadaşlara dedim ki, onu hangi meczup söylemiş? Sonra bir baktık ki Kılıçdaroğlu’nun sözüymüş, gurup toplantısında söylemiş” şeklinde konuştu.

"SORUNUN MUHATABI BEN DEĞİLİM"

İçişleri Bakanı'nın bahsettiği siyasetçinin kim olduğuyla ilgili konuşan Mustafa Şentop, “İçişleri Bakanı bir siyasetçinin her ay 10 bin dolar bir suç örgütünden para aldığını söylüyor. Kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi hem yazılı hem sözlü olarak Sayın Bakan ifade ettik. Ancak bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim” dedi.

"ZERRE HAYSİYETİ VARSA DELİLLERİ AÇIKLASIN"

Mustafa Şentop sözlerine şöyle devam etti:

"Bilmediğim şeyi açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim. Kendisinde zerrece haysiyet, ahlak varsa bu konuyla ilgili olarak kendisinin bu beyanlarının ne anlama geldiğini ve bu konuda bilgi-delil ne varsa açıklasın. Yoksa kendisi muhtemelen bu tür konuları gündemde tutmak için sık sık sağdan soldan 10 bin dolarlar aldığı için bunun çok basit bir mesele olduğunu zannediyor ki herkese bu iftirayı yapabiliyor, bu çamuru sıçratmaya çalışıyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...