Tgrt Haber
27 Şubat 2014 17:31

Müsteşarlıktan 'dinleme' açıklaması

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Müsteşarlık ile yöneticilerinin dinlenilmesinin hukuki izahının olamadığını bildirdi.

Müsteşarlıktan 'dinleme' açıklaması
Müsteşarlıktan 'dinleme' açıklaması, telefon dinlemesi açıklaması, müsteşarlıktan açıklama,

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığından yapılan açıklamada, bazı basın ve organlarında 24 Şubat'ta yayımlanan haberlerde, adli mercilerde yürütülen bir dosya kapsamında, diğer kişilerle birlikte Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı ve bir müsteşar yardımcısının telefonları ile kurumun santral telefonlarının da dinlendiği bilgisinin yer aldığı hatırlatıldı.
Söz konusu haberlerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan 25 Şubat 2014 tarihli açıklama ile de teyit edildiği vurgulanarak, 5952 sayılı Kanun ile terörle mücadelede politika ve stratejiler üretmek, stratejik istihbaratı değerlendirmek ve alınan tedbirlerin uygulanmasında koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulan Müsteşarlığın, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı temelinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yasal görevi terörle mücadele olan Müsteşarlığımızın ve yöneticilerinin telefonlarının bir terör soruşturması kapsamında dinlenilmesinin hiçbir hukuki izahının olamayacağı aşikardır. Bu itibarla söz konusu hukuksuz dinleme işlemine tevessül edenlere ilişkin her türlü hukuki yola başvurulacaktır. Bu kapsamda kurumsal suç duyurumuz adli makamlara iletilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...