Tgrt Haber
04 Ocak 2015 13:58

'Mutluluğun resmi'ni ağzıyla çiziyor

Yozgat'ta, kollarını kullanamadığı için ağzıyla tuttuğu fırçayla resim yapan bedensel engelli Narin Işık, engellerin azimle aşılabileceğini bir kez daha gösterdi.

'Mutluluğun resmi'ni ağzıyla çiziyor
yozgat,fırça,resim,narin ışık,ağzıyla resim çizen kadın,

Yozgat'ta, kollarını kullanamadığı için ağzıyla tuttuğu fırçayla resim yapan bedensel engelli Narin Işık, engellerin azimle aşılabileceğini bir kez daha gösterdi.
Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 50 yaşındaki Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yaşında çocuk felci geçirdiğini ve kısmen felç olduğunu belirterek, "Ayaklarım tutmuyordu. 2007 yılında rahatsızlığım ilerleyince ellerim ve kollarım da tutmaz oldu. Resim yapmayı çok seviyordum ama ellerimi kullanmıyordum. Ağzımla resim yaptığımı gören hocam beni takdir etti, bana çok güzel resim yaptığımı söyledi. Bu şekilde resim yapmaya başladım" diye konuştu.
Ağzıyla fırça tutarak binin üzerinde  resim yaptığını ifade eden Işık, "Bunları, arkadaşlarıma, sevdiğim insanlara hediye ettim. Önceleri ağzımlaresim yaptığım için utanıyordum'' dedi.
Işık, ağızla fırça tutup resim çizmenin çok zor olduğunu dile getirerek, ''Elle istediğin şekilde fırçayı kullanabilirsin ama ağızda zor oluyor. Tamamen gözünle odaklanıyorsun. Bir de şekli vermek çok zor" ifadesini kullandı.
Merkezdeki atölyede açılan resim kursuna katıldığında buna şaşıranlar olduğunu anlatan Işık, şunları söyledi:
"Arkadaşlar bana güldü, fırçayı ağzıma alıp denedim, güldüler. Bu durum beni biraz yıldırdı, çekindim. Kursa 6 ay-1 sene gelmedim. Tekrar düşündüm ve dedim ki ben gülecek bir şey yapmıyorum, ben başarılı olmak istiyorum, engelliye engel yoktur. Engel, aklını kullanamazsan engel olur. Aklını kullanamayan çok insan var. Ben televizyonda görüyorum cinayet, hırsızlık, her türlü kötülük var. Ben bu insanlara örnek olmak istiyorum, yaptığım resmi görsünler, evlerinin bir köşesine koysunlar ve sıkıntıya düştükleri zaman bu resme bir baksınlar istiyorum."
Umutsuzluğa kapılmadığını ve Allah'a şükrettiğini belirten Işık, "Bence hayat yaşadıkça güzel. Ben mesela, Dünya Engelliler Gününde babamın resmini yaptım. Engelliye engel yoktur, engel sadece insanın yüreğinde vardır. O engeli de zaten kendi kor. Bir insan sağlıklı olabilir ama aklını kullanmadıktan sonra hayatını boşa harcadıktan sonra o insan zaten engellidir. Bence biz engelli değiliz" şeklinde konuştu.
Milli güreşçi Kayaalp'e portresini hediye etti
Milli güreşçi Rıza Kayaalp'e portresini hediye eden Işık, "Rıza Kayaalp'i çok sevdiğim için portresini yapacağıma söz verdim. İlk bir ay bayağı zorlandım. Belki bu resim bin kere yapılıp bin kere bozuldu. Rıza Kayaalp kardeşim benim yapacağıma inandığı için 'benim resmimi çalışır mısın?' dedi. İstese tüm ressamlar onun resmini yapabilir ama o beni tercih etti" dedi.Yaptığı resmi Kayaalp'in çok beğendiğini belirten Işık, "Beni çok mutlu etti, çok gururlandım. Bana dünyayı bağışlasa bu kadar mutlu olamazdım. Bir insanın resmini çalışıp onu başarıyla ona benzetmek o kadar zor ki" ifadesini kullandı.
Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Kayaalp ise vakit buldukça huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ettiğini belirtti.
Daha önceki rehabilitasyon merkezi ziyaretinde Narin Işık'la tanıştığı dile getiren Kayaalp, "Yaptığı resimleri gördüm, bir tanesini bana hediye etti. Ben ona bir tane de benim resmimi çizer misin dedim. O da 'tabii ki çizerim' dedi ve bugün de kendisinin bana çizmiş olduğu resmi almaya geldim" diye konuştu.Kayaalp, Narin Işık'ın engeline rağmen hayattan kopmadığını belirterek, "Kendisinin de dediği gibi yılmıyor, isyan etmiyor. Yeteneğini burada geliştirerek hayatta daha barışık yaşıyor. Kendisi de bana güzel bir resim hediye etti. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi.Işık'ın hediye ettiği resmi evinin en güzel yerine asacağını dile getiren Kayaalp, "Bu resmin ayrı bir önemi var. Ağızla çizilmiş, el kullanılmamış bir resim. Bu çok önemli" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...