Tgrt Haber
10 May 2022 19:05 - Güncelleme : 10 May 2022 20:39

Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: Müzik yayın saatleri yeniden belirlendi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yeni genelge ile birlikte pandemi sürecinde saat 24:00’te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saati gece 01:00’e kadar uzatıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! İçişleri Bakanlığı duyurdu: Müzik yayın saatleri yeniden belirlendi
Genelge,Müzik,İçişleri Bakanlığı

Koronavirüs salgını sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinde değişikliğe gidildi. Yaz mevsiminin gelmesi ve beraberinde turizm hareketliliğine bağlı olarak bir süredir yasağın uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletiliyordu.

BAKANLIK GENELGEYİ VALİLİKLERE GÖNDERDİ

Bakanlıkların yaptığı değerlendirmeler sonucu müzik yayın saatinin gece 01:00'e kadar uzaltıdığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı kararla ilgili genelgesi Valiliklere gönderdi. Kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacak.

YASAĞA UYMAYANLARI CEZA KESİLECEK

Genelgede, kolluk birimlerinim denetimlerinde halkın huzur ve sükûnunu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...