Tgrt Haber
30 Haziran 2021 09:07

Myanmar'da darbe karşıtı 16 kişiye idam cezası

Myanmar’da asker darbe karşıtı olan 16 kişi, cinayet işledikleri gerekçesiyle darbeci hükümet tarafından idam cezasına çarptırıldı.

Myanmar'da darbe karşıtı 16 kişiye idam cezası
Myanmar,,Darbe,,İdam,

Myanmar Now gazetesinde yer alan haberde, 15 Mart'ta Yangon kentinde Myanmar ordusu için muhbirlik yaptığı öne sürülen 3 kişinin öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınanların karar duruşmasının yapıldığı bildirildi

41 KİŞİYE İDAM CEZASI…

Haberde, Yangon askeri mahkemesinin, "cinayetlerle bağlantılı olduklarının ispat edilmesi üzerine" 16 kişi hakkında idam kararı verdiği kaydedildi.İdam mahkumlarının yakınları, Myanmar Now'a yaptıkları açıklamada, hükümlerin hiçbir delil olmadan verildiğini ve askeri mahkemenin siyasi kararlar aldığını öne sürdü. Son cezaların ardından Myanmar'da askeri darbeden bu yana idam cezasına çarptırılanların sayısı 41'e yükseldi.

Myanmar'da darbe karşıtı 16 kişiye idam cezası

DARBE KARŞITLARINA KARALAMA KAMPANYASI

Askeri darbenin yapıldığı Myanmar'da darbe yanlısı grupların, sosyal medyada darbe karşıtlarını terör örgütlerine benzeterek karaladığı ve din üzerinden kışkırtıcılık yaptığı açıklandı. Frontier Myanmar gazetesinde yer alan haberde, darbe yanlılarının muhaliflere karşı kara propaganda içeren sosyal medya paylaşımları incelendi. Buna göre, ordu yanlısı Birlik, Dayanışma ve Kalkınma Partisinin (USDP) üst düzey üyelerinden Ye Htut'un, Yangon kentinde bir okulun ateşe verilmesi üzerine yaptığı sosyal medya paylaşımı, darbe destekçilerinin kara propagandaları arasında yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu. Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 883 kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...