Tgrt Haber
20 Şubat 2023 21:22 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 00:48

Naci Görür Adana, Bingöl ve Kıbrıs için uyardı! Hatay depreminin sebebini açıkladı

Hatay'da meydana gelen 3 depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Görür, Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından ''Hatay ve Adana Havzası'na dikkat edin'' dediğini ve olabilecek depremler için daha önce de uyarılarda bulunduğunu belirtti. Prof. Görür, Hatay'daki depremlerin nedenini de açıkladı.

,,,

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da şiddetli iki deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), ilk depremin saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleştiğini ikinci depremin ise Samandağ'da saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde meydana geldiğini duyurdu. Samandağ'da ise saat 20.19 ve 20.24'te 5,2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi.

''BİZ UYARMIŞTIK!''

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Adana Havzası ve Hatay için uyarılarda bulunduklarını hatırlattı. Son yaşanan depremlerin beklendiğini belirten Görür, uyarma nedeni olarak ise şunları söyledi:

''Bir yerde doğrultu atımlı bir deprem meydana gelirse enerjinin bir kısmı, hattın bir diğer ucuna yani güneyine nakledilir. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından güneyde de Adana ve Hatay olduğu için uyardık. Bingöl Karlıova ile Göynük arası hariç, Doğu Anadolu Fay Hattı enerjisini boşalttı. Adana'da da bir deprem bekliyorum eğer gerçekleşirse fay hattı büyük ölçüde enerjisini boşaltmış olacak ve sessizliğe bürünecek.''

Naci Görür Adana, Bingöl ve Kıbrıs için uyardı! Hatay depreminin sebebini açıkladı

''ADANA, BİNGÖL VE KIBRIS'A DİKKAT ETMELİYİZ''

''Hatay'da tsunaminin meydana geleceğini düşünmüyorum, böyle bir depremde tsunami beklemiyorum fakat net bir şey söylemem mümkün değil. Fakat Kahramanmaraş depremleri Adana, Bingöl'ün yanı sıra Kıbrıs'ı da etkilemiş olabilir, biz bu konuda da uyarımızı yapalım. Eğer buralarda da depremler olursa Doğu Anadolu Fayı uykuya geçebilir.''

''DİRENÇLİ KENTLER OLUŞTURMALIYIZ''

İstanbul'da olabilecek depremler hakkında da açıklamalarda bulunan Naci Görür, ''İstanbul'da fay tartışmasını kaldırmalıyız. Türkiye'de deprem ülkesidir her yer için konuşulmalı. Deprem tarışmasını bir yana bırakıp deprem dirençli kentler oluşturmalıyız.'' ifadelerini kullandı.

''STRES TRANSFERİNE DAYANIYOR''

Prof. Dr. Naci Görür, TGRT Haber'e yaptığı açıklamalarının ardından kişisel sosyal medya hesabındanda da açıklamalarda bulunarak, şunları takipçileriyle paylaştı:

''Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız''

''Bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle...''

Naci Görür Adana, Bingöl ve Kıbrıs için uyardı! Hatay depreminin sebebini açıkladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...