Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 11:48

Naci İnci kimdir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Mehmet Naci İnci nereli, kaç yaşında?

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu görevden alındı. Yerine Prof. Dr. Naci İnci atanmasıyla birlikte ‘’Naci İnci kimdir?’’ sorusu gündeme geldi.

Naci İnci kimdir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Mehmet Naci İnci nereli, kaç yaşında?
rektör,boğaziçi üniversitesi rektörü,boğaziçi üniversitesi,prof.dr.naci inci,mehmet naci inci

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevinden alındı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Melih Bulu’nun ardından rektörlük görevine vekaleten Prof. Dr. Naci İnci getirildi. Melih Bulu göreve getirildiği 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana tartışmalara ve protestolara neden olmuştu.

NACİ İNCİ KİMDİR?

Boğaziçi eski rektörü Melih Bulu’nun yardımcılığı üstlenen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, vekaleten rektörlük görevine atandı. Halihazırda rektör yardımcılığı yağan Naci inci, Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınmasının ardından geçici olarak rektörlük görevini üstlenecek. Peki Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir?

Prof. Dr. Naci İnci üniversite eğitimine 1987 yılında Marmara Üniversitesi Fizik bölümünde başladı. İnci, doktorasını,1992 senesinde İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde fiber optik sensörler alanında yaptı. Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevine 1994 yılında Fizik bölümünde yardımcı doçent olarak başladı.  Naci İnci, 1996 yılında doçent oldu. Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin yanında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği görevini üstlendi. Aynı zamanda üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında rol oynadı. Naci İnci, 1998–1999 yılları arasında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalıştı. Profesörlük unvanına 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünde ulaştı. Naci inci 2014 ve 2018 yılları arasında bölüm başkanlığı görevini üstlendi. Norveç Teknik Üniversitesi, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi ve İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde konuk olarak çalışmalar yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Naci İnci, fiber optik, optik sensörler, kuantum bilişimi,nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, kuantum optiği, , kuantum kriptografisi konuları üzerinde çalışmalar ve araştırmalar yürütüyor. Naci İnci üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından dolayı iki uluslararası patenti bulunuyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK İLANI

Yükseköğretim Kurumu Boğaziçi Rektörlük adaylığı için başvuru ilanı açıldı. Boğaziçi Üniversitesiv rektörü olmak isteyen adaylar belirlenen şartları taşıdığı takdirde yarından sonra 2 Ağustos'a kadar başvuru yapabilecek. Boğaziçi üniversitesi rektörlük ilanı için başvurular bizzat veya posta yoluyla YÖK Başkanlığı’na yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...