Tgrt Haber
22 Haziran 2015 13:13

Naciye teyze bu Ramazan da yalnız

İzmir’de, beş çocuğu ve 12 torunu olmasına rağmen komşularından başka arayıp soranı olmayan 77 yaşındaki Naciye Akman, Ramazan ayını bu yıl da yalnız geçiriyor.

Naciye teyze bu Ramazan da yalnız
Naciye teyze, ramazan ayı

İzmir’de yaşayan Naciye Akman, paylaşma ayı olan Ramazan ayını bu yıl da buruk geçiriyor. Eşi beş yıl önce vefat eden Akman, Karabağlar ilçesinde kirada oturduğu evde tek başına kaldı. Üç oğlu, iki kızı ve 15 torunu olmasına rağmen sadece komşularından destek gören Akman, ev kirasını ve günlük ihtiyaçlarını komşuların yardımıyla karşılıyor. “Komşularım bana yeter” diyen Akman, çocuklarından sadece hal hatır sormalarını bekliyor.
“ÇOCUKLARIM DEĞİL KOMŞULARIM BAKIYOR”
Komşuları dışında geleni gideni olmadığını söyleyen Akman, “Komşularım her gün gelir yemek verirler, harçlık verirler. Çocuklarım hiç aramıyor. Onlar da kendilerini anca idare ediyorlar. Allah işlerini rast getirsin. Onlara bir şey olsa yine ben acırım. Tek isteğim kapıdan geçerken ‘ne yapıyorsun’ demeleri. En azından ararlarsa çok iyi olurum. Bir oğlum engelli diğer ikisi ameliyatlı. Kızlarım eşlerinden ayrıldı, çocuklarıyla birlikte yaşıyorlar. Beş çocuğum 12 torunum var. En son bir ay önce torunum hastaneye götürmüştü. Bir kızımı bir ay önce hastaneye giderken gördüm. Oğullarımı 1,5 senedir görmüyorum” dedi.
“ARAYIP ‘NASILSIN’ DEDİKLERİ YOK”
İstanbul’da yaşayan oğlunu aradığı zaman telefonunun hep meşgule düştüğünü ifade eden Akman, yaşadığı yalnızlığı şu sözlerle ifade etti: “Bayramlar geçer, Anneler Günü geçer, yılbaşı geçer arayıp da ‘anne nasılsın?’ dedikleri yok. Ama ben onları nasıl okuttum, nasıl adam ettim, nasıl topluma kattım? 40 sene onlar için çalıştım. Bayramda kız kardeşimin yanına Kayseri’ye gideceğim. Hiç olmazsa ölürsem onun yanında öleyim. Şu kapımı komşularımdan başka kim çalıyor? Komşularıma kurban olayım. 10 dakika beni görmeseler hemen gelirler. Burada ölsem leşim kokar, komşulardan başka kimsenin haberi olmaz.”
BAŞKASININ ADINA KREDİ ÇEKİNCE AYLIĞI GİTTİ
Eşinin vefatından sonra kendisine aylık bağlandığını ancak başkasının adına kredi çekerek dolandırıldığını öne süren Akman, aylığının kredi borcuna gittiğini, komşularının yardımı dışında hiçbir gelirinin olmadığını dile getirdi. Buna rağmen çocuklarına kin beslemediğini söyleyen Akman, “Çocuklarım şimdi kapıdan girse ‘hoş geldin sefa getirdin’ derim. Hayatta küslük çekmem. Her hatasını affederim. Yeter ki arasınlar, sorsunlar. Başka bir şey istemiyorum. Benim komşularım bana yeter” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...