Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2015 17:28

Narlı İskelesi’ndeki gemi tamamen sulara gömüldü

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Narlı İskelesi’nde 1 buçuk yıldır yarısı batan kuru yük gemisi, lodosun etkisiyle tamamen sulara gömülürken, bölgede çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi.

Narlı İskelesi’ndeki gemi tamamen sulara gömüldü
balıkesir erdek, narlı iskelesi

Hızı saatte 100 km’yi geçen lodos fırtınası, 2013 yılının Eylül ayında Narlı İskelesi’nde yan yatan ve geçtiğimiz günlerde gemiyi çıkarmak için gelen bilirkişi heyeti tarafından incelemelerde bulunulan Tanzanya bandıralı ve ‘Pasha’ isimli kuru yük gemisini tamamen sulara gömdü. Fırtınanın etkisiyle, Ocaklar kırsal mahallesi ile Erdek ilçe merkezi arasında bulunan çok sayıda kavak ağacı devrildi. Narlı kırsal mahallesinde ise, bir çay bahçesinin çatısı uçtu.
Devrilen ağaçlar, elektrik ve telefon hatlarına zarar verdi. İlçe merkezinde belediyeye bağlı kepçe yardımıyla, batan teknelerin moloz parçaları iskeleye taşındı. Lunapark ta, olası bir devrilme ihtimaline karşı vinç yardımıyla sökülmeye başlandı. Erdekli balıkçılar, kuvvetli lodos yüzünden teknelerine müdahale edemediklerini söyledi. Bazı balıkçılar da, teknelerini, en güvenli sığınak olarak bilinen İlhanlar Limanı’na götürdüler. İlçedeki yetkili makamlar, fırtınanın oluşturduğu hasarları tespit edebilmek için çalışma yapıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...