Tgrt Haber
21 May 2021 14:42

NATO Türk zırhlı aracı ‘Vuran’ı paylaştı

NATO, Türk zırhlı aracı “Vuran”ı sosyal medya hesaplarından paylaştı. NATO’ya bağlı misyonun Türkiye önderliğinde kaydedilen görüntülerinde, zırhlı aracın özellikleri anlatıldı.

NATO Türk zırhlı aracı ‘Vuran’ı paylaştı
NATO,türk zırhlısı vuran,zırhlı vuran

NATO, sosyal medya hesaplarından Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Vuran zırhlı aracını tanıttı.

BU DA ZIRHLI VURAN

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı’nın paylaştığı görüntülerde Türk askerini taşıyan zırhlı araç “Bu da zırhlı Vuran” ifadesiyle tanıtıldı.

Vuran’ın teknik özelliklerinin tek tek sıralandı ve Vuran’ın NATO misyonu için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

VURAN ZIRHLI ARACIN ÖZELLİKLERİ

BMC tarafından Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç grubunda üretimi yapılan VURAN; 9 kişilik personel kapasitesi, monokok tipte zırhlı kabiniyle en yüksek seviyede koruma sağlamasının yanı sıra 4X4 çekiş sistemi sayesinde başarılı manevra kabiliyetiyle de ön plana çıkıyor.

 Kendine özel V tabanına ve STANAG 4569 koruma seviyesine sahip olan VURAN ile 9 kişiye kadar tüm personel emin ellerde.

Saatte 110 km hıza ulaşabilen VURAN, 800mm derinlikte sudan geçebilmekte, 400mm karınaltı yüksekliği ile birçok engeli rahatça aşabilmekte ve %30 yan eğimde ilerlerken %60 eğime de tırmanabilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...