Tgrt Haber
14 Haziran 2021 22:47

NATO Ukrayna'yı üye olarak kabul etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO liderlerinin Ukrayna'nın ittifakın bir parçası olacağını doğruladığını ifade etti.

NATO Ukrayna'yı üye olarak kabul etti
Ukrayna,NATO

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'yı ittifaka üye olarak kabul edileceğini doğruladıklarını açıkladı.

"UKRAYNA HAK ETTİĞİ TAKDİRİ GÖRMELİ"

​Zelenskiy, "NATO partnerlerimizin yüz yüze kaldığımız zorluklar konusundaki anlayışını takdir ediyorum. Liderler, Ukrayna'nın ittifakın bir üyesi olacağını doğrulayarak, 'Üyelik Eylem Planı'nın (MAP) bu sürecin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Ukrayna, Avrupa-Atlantik güvenliğinin sağlanmasında oynadığı rol konusunda hak ettiği takdiri görmeli" ifadesini kullandı.

"ÖNCE YOLSUZLUKTAN ARINMASI GEREKİYOR"

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın NATO'ya üye olarak alınmasına ilişkin çok çarpıcı açıklamada bulundu. Biden, “Ukranya’nın NATO'ya girmesi için önce yolsuzluktan arınması ve diğer kriterleri yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

PUTİN: BİZİN ÇOCUKLAR GİBİ KANDIRDILAR

NBC’den Kim Simmons, NATO’nun gerçekleştirdiği manevraların Rusya’nın tatbikatlarına yanıt olduğunu öne sürerek Moskova’yı ittifak ile karşı durmayı tırmandırmakla suçladı. Gazeteci, “NATO bir nevi savunma oynuyor” ifadesini kullandı. Valadimir Putin, “Böyle savunma mı olur? Sovyetler Birliği döneminde Gorbaçov’a, ki çok şükür henüz yaşıyor, ona sorabilirsiniz, şifahi de olsa NATO’nun doğuya genişlemeyeceği sözü verilmişti. Nerde bu vaatler?” yanıtını verdi.

Putin, askeri blokun Doğu Avrupa yönündeki genişlemenin iki dalga halinde gerçekleştiğini anımsattı.Simmons, “Genişlemeyeceği vaadi nerede yazılmış?” diye itiraz etti.Rusya Devlet Başkanı, bu itiraza şu tepkide bulunmuş: “Aferin size! Haklısınız, bizi çocuk gibi kandırdılar. Her şeyi kağıda dökmek lazım”.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...