Tgrt Haber
18 May 2021 12:01

Nefes kesen operasyon: 1.5 ton uyuşturucu yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Suriye açıklarında uluslararası sularda gerçekleşen nefes kesen Onur Operasyonu’un görüntülerini paylaştı. Operasyonda 1.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

Nefes kesen operasyon: 1.5 ton uyuşturucu yakalandı
Operasyon,Onur Operasyonu,Uluslararası,uyuşturucu

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Suriye açıklarında nefes kesen bir operasyon gerçekleştirildi. Uluslararası sularda gerçekleştirilen Onur Operasyonu’nda  1.5 tonun üzerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

"FARK EDİNCE DENİZE ATMAYA BAŞLADILAR"

Emniyet'ten bir İHA ve 12 personel, Sahil Güvenlik'ten bir korvet ve 2 bot ile toplam 135 personel görevlendirilmiştir. KKTC'ye yaklaşık 70 km, Mersin'e yaklaşık 131 km, Samandağ'a yaklaşık 60 km mesafede uluslararası sularda bayraksız bir balıkçı teknesi tespit edilmiş, şüphe arzeden hareketleri anlık olarak izlenmiştir. Sabah 9 sıralarında tekne ile temas sağlanmış, müdahaleye gündüz başlanması zorunluluğundan dolayı teknede bulunan suç unsurlarını denize atmaya başlamışlardır. Kısa sürede tekneye çıkılmış, 4 şüpheli etkisiz hale getirilmiş, tekneye attıkları çuvallar 2 saatte toplanmıştır. Çuvallardaki 1.5 ton esrar maddesine el konmuştur.

Nefes kesen operasyon: 1.5 ton uyuşturucu yakalandı

NEFES KESEN OPERASYON

Nefes kesen operasyonun görüntüleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. Operasyonun detaylarını da Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy anlattı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriye açıklarındaki uluslararası sularda 1,5 tonun üzerinde uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonla ilgili Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde açıklama yaptı.

Nefes kesen operasyon: 1.5 ton uyuşturucu yakalandı

Bakan Yardımcısı Ersoy, "Sabah 9 sıralarında tekne ile temas sağlanmış, müdahaleye gündüz başlanması zorunluluğundan dolayı teknede bulunan suç unsurlarını denize atmaya başlamışlardır. Kısa sürede tekneye çıkılmış, 4 şüpheli etkisiz hale getirilmiş, tekneye attıkları çuvallar 2 saatte toplanmıştır. Çuvallardaki 1.5 ton esrar maddesine el konmuştur" dedi.

Nefes kesen operasyon: 1.5 ton uyuşturucu yakalandı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...