Tgrt Haber
30 Mart 2019 17:41

Nerede OY Kullanacağım! 2019 OY kullanma yeri Sorgulama! 31 MART YSK SEÇMEN SORGULAMA

Türkiye seçime gidiyor. Nerede OY kullanacağım! 2019 Oy Kullanma Yeri Sorgulama! 31 Mart YSK seçmen sorgulama ekranına haberimizdeki linkten tıklayabilirsiniz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı saatler kaldı. Vatandaşlar oy kullanma yeri sorgulama ve nerede oy kullanacağım? Gibi soruları oldukça merak ediyor. Seçmenler, YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasınI yapabilecekler. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak. Peki YSK seçmen kaydı ve e-devlet TC ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

Nerede OY Kullanacağım! 2019 OY kullanma yeri Sorgulama! 31 MART YSK SEÇMEN SORGULAMA
Nerede oy kullanacağım,2019 oy kullanma yeri sorgulama,31 mart seçmen sorgulama,31 mart ysk seçmen sorgulama,nerede oy kullanacağım,türkiye,seçim

Nerede oy kullanacağım! oy verme işlemi başladı. 2019 OY Kullanma Yeri Sorgulama! 31 Mart YSK seçmen sorgulama ekranına haberimizdeki linkten tıklayabilirsiniz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı saatler kaldı. Vatandaşlar oy kullanma yeri sorgulama ve nerede oy kullanacağım? Gibi soruları oldukça merak ediyor. Seçmenler, YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasınI yapabilecekler. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak. Peki YSK seçmen kaydı ve e-devlet TC ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

NEREDE OY KULLANACAĞIM YSK'DAN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), internet sitesinden 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılabileceğine ilişkin sorgulamanın yapıldığı uygulamayı aktif hale getirdi.

Seçmenler, "www.ysk.gov.tr" internet sitesinden "Nerede oy kullanacağım" linkini tıkladıktan sonra T.C. Kimlik Numarası ile istenen bilgileri girerek, hangi okulda ve sandıkta oy kullanabileceklerini öğrenebiliyor. Ayrıca, bu bilgilere "e-Devlet" ile YSK'nin "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması"ndan da ulaşılabiliyor.

YSK SEÇMEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Nerede OY Kullanacağım! 2019 OY kullanma yeri Sorgulama! 31 MART YSK SEÇMEN SORGULAMA

E-DEVLET'TEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifreniz varsa TC kimlik numaranızı aşağıdaki metni takip ederek nerede oy kullanabileceğinizi tek tıkla öğrenebilirsiniz

Sandık sorgulama işlemini kolayca yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir. Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

E DEVLET ÜZERİNDEN SEÇMEN SORGULAMA

Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, yurt içi seçmen kaydınız varsa sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgiler görüntülenir.

* T.C. Kimlik Numaranız

* Adınız

* Soyadınız

* İl

* İlçe

* Muhtarlık Adı

* Engellilik Durumunuz (Görme veya Ortopedik)

Ayrıca seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri görüntülenir. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme görüntülenir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okuyunuz. “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanarak seçmen bilgi kağıdınızı “pdf” olarak indirebilirsiniz.

Türkiye seçime gidiyor.  Nerede OY kullanacağım! 2019 Oy Kullanma Yeri Sorgulama! 31 Mart YSK seçmen sorgulama ekranına haberimizdeki linkten tıklayabilirsiniz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine sayılı saatler kaldı. Vatandaşlar oy kullanma yeri sorgulama ve nerede oy kullanacağım? Gibi soruları oldukça merak ediyor. Seçmenler, YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasınI yapabilecekler. YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak. Peki YSK seçmen kaydı ve e-devlet TC ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...