Tgrt Haber
16 Eylül 2019 09:31

Neslican Tay’ın son sağlık durumu kan ihtiyacı var mı | Neslican Tay kimdir, kaç yaşında?

Kanserle verdiği savaşla milyonların tanıdığı ve sevgisini kazandığı Neslican Tay yoğun bakımda. Daha önce 3 kez kanseri yenen ve bu konuda örnek isimler arasına adını yazdıran Neslican Tay için dördüncü kez kanser teşhisi konuldu. Yaşanan gelişmeler sonrası sosyal medyada Neslican için destek kampanyaları başlatılırken arkadaşlarından son dakika “kan bağışı” çağrısı geldi. Neslican Tay kimdir kaç yaşında? İşte son dakika hastane açıklaması...

Neslican Tay’ın son sağlık durumu kan ihtiyacı var mı | Neslican Tay kimdir, kaç yaşında?
neslican tay

Neslican Tay’ın son sağlı durumu nasıl, kan ihtiyacı var mı? Neslican için kan bağışı çağrısı yapılırken, yardım etmek isteyenler Twitter’da kampanya başlattı. Neslican Tay, iki yıl önce verdiği röportajda “Bacağım yok ama yaşama sevincim var” demişti. Genç yaşına rağmen çok güçlü olan ve kanser tedavisi için her engeli aşmaya çalışan Neslican Tay kimdir? Neslican Tay kaç yaşında? İşte son dakika detayları...

Sondakika! NESLİCAN TAY İÇİN HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, kanserle mücadele eden üniversite öğrencisi Neslican Tay'ın, yapılan multidisipliner klinik değerlendirmeler neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitesine alınma gerekliliği oluştuğunu, hastanın tedavisinin ilgili tüm branşların yakın takibi ile devam ettiğini bildirdi.

Yiğitbaşı yaptığı yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül Cuma günü hastanelerine başvurduğunu anımsatarak, hastanın son durumuna ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06’da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Neslican Tay’ın son sağlık durumu kan ihtiyacı var mı | Neslican Tay kimdir, kaç yaşında?

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Yoğun bakıma kaldırılmasının ardından Neslican için sosyal medyada son dakika kan bağışı çağrısı yapıldı. Yapılan çağrıya göre kan bağışı yapmak isteyenlerde aranan şartlar şöyle:

0 Rh (+) kan grubunda olmak

18-65 yaş arasında olmak

55-120 kg ağırlığında olmak

Son bir yıl içinde herhangi bir genel anestezi altında ameliyat geçirmemiş olmak

Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, tüberküloz, astım gibi kronik hastalıkların olmaması

B ve C tipi sarılık geçirmemiş olmaması

Son 72 saat içinde antibiyotik tedavisi almamış olmak

Aşı yaptırmamış olmaları

Son 5 gün içinde asprin vb. ilaçlar kullanamamış olmaları

Son 48 saat içinde alkol almamış olmaları

Sürekli kullanılan bir ilacın olmaması

İşte sosyal medyadan Neslican Tay için yapılan çağrı:

Neslican Tay’ın son sağlık durumu kan ihtiyacı var mı | Neslican Tay kimdir, kaç yaşında?

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor. Neslican Tay sosyal medya hesaplarından da kanserle savaşan bir çok insana umut ışığı oluyordu. Kanserle mücadelesini ve hastalığı hakkında son durumu da son videosunda paylaşmıştı. Binlerce insan bu video ile Neslican'ın zor gününde yanında olmaya çalışıyorlar. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...