Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2021 13:52

Netanyahu’yu kendi paylaşımıyla vurdu: Sosyal medya bu Türk’ü konuşuyor

Gazze’de katliamlarını sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sosyal medyadaki algı operasyonu bu kez bir Türk kullanıcının paylaşımıyla ters tepti. Twitter'dan paylaştığı videoya Zeynep Hilal Demirci'nin verdiği cevap milyonlarca etkileşim aldı.

Netanyahu’yu kendi paylaşımıyla vurdu: Sosyal medya bu Türk’ü konuşuyor
netanyahu

TGRTHABER.COM.TR | ÖZEL HABER

Gazze’de katliamlarını sürdüren İsrail Başbakanı Netanyahu, Twitter hesabından dezenformasyon paylaşımlarıyla algı oluşturmaya devam ediyor. Netanyahu dünya başkentlerinden görüntüleri Tel Aviv’deki görüntülerle karşılaştırdığı bir videoyu “Gerçekleri paylaşın” (Share the truth) notuyla servis etti. Ancak bu kez algı operasyonu bir Türk kullanıcının cevabıyla suya düştü.

NETANYAHU'DAN DAHA FAZLA İZLENDİ

Zeynep Hilal Demirci adlı Twitter kullanıcısı, Netanyahu'yu kendi videosuyla vurdu. Demirci, ‘Tamam. Gerçekleri paylaşalım’ notuyla paylaştığı videoda Netanyahu'nun videosundaki görüntüleri kullanarak Filistin’deki katliamları vurguladı.

Paylaşım dakikalar içinde Twitter’da gündem olurken, milyonlarca kez izlendi, on binlerce beğeni ve RT aldı. Videonun altına binlerce yorum yapıldı. Netenyahu'nun paylaşımı 800 bin kez izlenirken Demirci'nin videosu saatler içinde 1 milyonu geçti. 

Netanyahu’yu kendi paylaşımıyla vurdu: Sosyal medya bu Türk’ü konuşuyorNetanyahu’yu kendi paylaşımıyla vurdu: Sosyal medya bu Türk’ü konuşuyor

İşte Netanyahu’yu kızdıran paylaşım:

TGRTHABER.COM.TR’ye konuşan Zeynep Hilal Demirci, Netanyahu’nun yaptığı dezenformasyonu görünce arkadaşlarıyla birlikte harekete geçtiğini söyledi. 

Kendi videosunun Netanyahu’nun videosundan daha fazla izlenmesine şaşırdığını belirten Demirci,  “Netanyahu 2 milyon takipçisi olan bir hesaba sahip, ben tweeti ilk attığımda ise 200 takipçim vardı. Ama mesele sayıların çok ötesinde idi. Bütün sosyal medya kullanıcılarının da deyim yerindeyse seferberliği ile buna karşı çıktık, gerçekleri paylaştık. Hep beraber bir karşı duruş sergilediğimizi ve sosyal medyada güzel bir birliktelik tutturarak etkin olduğumuzu gösterebildiğimizi düşünüyorum” dedi. 

TELEFON ELİMİZDE, SKORU SAYDIK

Aldığı etkileşimin hem kendisini hem de arkadaşlarını şaşırttığını söyleyen Demirci, “100'e ulaştığımızda 500'e ulaştığımızda bile şaşırıyorduk. Tabii şimdi 1,5 milyon izlenmeye ulaşmış durumda. Buralara gelene kadar telefon elimizde şaşkınlıkla artışı seyrediyorduk” diye konuştu. 

Demirci, Filistinlilerin tüm cephelerde savaştığını, sosyal medyanın da ayrı bir cephe olarak ele alınması gerektiğini söyledi: 

“Burada olup doğru ve güvenilir bilgi üretmek, yanlış bilgileri ortaya çıkarmak oldukça mühim. Video çok fazla insana ulaştığı, gerçekleri yaymaya vesile olduğu ve Filistin direnişine ufak da olsa bir katkı sağladığı için çok mutluyum. Yanlış bilgilere, örtbas etmelere, algı oyunlarına ve manipülasyonlara karşı gerçekleri paylaşmak gerekiyor. Bunun da yolu kaliteli içerik üretmekten geçiyor. Bu tek başına yeterli değil tabii. Bunları hem ana dilimizde hem de bildiğimiz diğer dillerde paylaşmak, dolaşıma sokmamız da çok faydalı olur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...