Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2014 18:39

Niğde saldırganlarından birinin kimliği belli oldu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Niğde'de düzenlenen saldırıya ilişkin detayları açıkladı.

Niğde saldırganlarından birinin kimliği belli oldu
hatay, saldırı, niğde, efkan ala, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

Saldırganların Türkiye'ye Hatay'dan girdiği belirlendi. İki çatışma yaşandı. Önce polis, sonra asker şehit oldu. Saldırganların çantasında el bombaları ve silahlar bulundu. Saldırganların İstanbul'a gitmek istediğini sanıyoruz. Seçimde dönük kaos ortamı oluşturulmak isteniyor.
ŞOFÖRÜ ÖLDÜRÜP ARACI GASP ETTİLER
İddiaya göre Suriyeli teröristlerin, içinde bulunduğu kamyonu gasp ettikleri ve şoförünü de öldürdükleri belirtildi. Çatışma sonrasında kamyonetin Niğde merkezine doğru yöneldiği, bir kaç teröristin ise dağa yaya olarak kaçtığı iddia edildi. Olay sonrasında otoban trafiğe kapatılırken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
OTOBÜSTEKİ BİR YOLCU KOLUNDAN YARALANDI
Niğde'de güvenlik görevlilerinin şehit olduğu silahlı saldırıda kurşun isabet eden otobüsteki bir yolcu da kolundan yaralandı. Otobüsteki yolcular, silah sesleri duyduklarını ve otobüsten bir kişinin yaralandığını söyledi.
Niğde'deki silahlı saldırı sonrası Aksaray-Adana Karayolu'nın 1. kilometresinde güvenlik güçleri yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Yoldan geçen tüm araçlar durdurularak aranmaya başlandı. Kontroller sırasında silahlı saldırının olduğu yerden gelen bir yolcu otobüsü de güvenlik noktasında durdu. Otobüsün saldırıda yoldan geçtiği sırada kurşun isabet etmesi sonucu arka camının kırıldığı ve 1 yolcunun kolundan yaralandığı öğrenildi. Yaralı yolcu, Aksaray kent merkezine yaklaşırken ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.
YOLCULAR OLAYI ANLATTI
Otobüsteki yolculardan bir bayan, "Askerle arama yaptıkları kişiler arasında olay çıktı. Ateş açtılar birbirlerine. Silah seslerini duydum. Otobüsten bir arkadaşımız yaralandı. Ambulansla yaralı götürüldü" dedi.
Diğer bir yolcu ise, "Silah sesleri duydum. Kolunu sıyırmış bir arkadaşımızın. Otobüsün arkasından girmiş kurşun" şeklinde konuştu.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde'deki yapılan hain saldırıda 2 asker ile 1 polisin şehit olduğunu söyledi. Niğde'nin Eminlik güzergahında içinde Suriyeli teröristlerin bulunduğu ve bomba yüklü olduğu ileri sürülen kamyoneti durdurmak isteyen askerlere ateş açıldığı ve 1 polis ve 2 askerin şehit oldu.
LİNÇ GİRİŞİMİ
Niğde'de yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu. Aracı gasp edilen 1 kişinin de hayatını kaybettiği saldırıda, 6 asker yaralandı. Yaralı yakalanan saldırganlara linç girişiminde bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...