Tgrt Haber
16 Haziran 2022 10:46 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 12:10

ATT Büşra’nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kahreden haber

Pendik’te annesinin boş bir arazide ölüme terk ettiği ve ATT Büşra Durmaz’ın süt annelik yapıp kendi kızının ismini verdiği Nisa Mihriban bebeğin sağlık durumu belli oldu. Çocuk esirgeme kurumuna yerleştirilmesinin ardından boğulduğu ve kalbi durarak bitkisel hayata girdiği öne sürülen Nisa bebeğin sağlık durumunun iyiye gitmediği öğrenildi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
ATT Büşra’nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kahreden haber
pendik,bebek

İstanbul Pendik’te 29 Mart’ta, henüz 14 günlükken annesi Ebru S. Tarafından boş bir araziye terk edilen Nisa Mihriban bebek hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Türkiye’nin sağlık durumu hakkındaki bilgileri merakla beklediği Nisa bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

BOĞAZINA MAMA KAÇMIŞTI

‘Terk edilmiş bebek’ ihbarının ardından sağlık personeli Büşra Durmaz’ın süt annelik yaptığı ve kendi kızının ismini verdiği Nisa Mihriban bebeğin biyolojik annesi Ebru S. Hakkında ‘terk’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sürerken biyolojik anne tahliye edildi.

ATT Büşra’nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kahreden haber

Asıl isminin Ebrar Nil olduğu öğrenilen fakat ATT Büşra’nın verdiği Nisa bebek adıyla hafızalara kazınan minik bebek, ilk kontrollerin ardından bakımevine alındı. Ancak burada yediği mama boğazına kaçan bebek, bu kez de bu sebeple hastaneye kaldırıldı.

50 DAKİKA BOYUNCA KALP MASAJI

Sabah 8 sularında yuvada görevli tarafından beslenen Nisa bebek, 9 gibi yüzüne mama bulaşmış ve hareketsiz halde yatarken bulundu. Kalbi duran bebeğe ilk müdahaleyi 10 dakika boyunca yuvadaki doktor yaptı, kalp masajına 10 dakika boyu da ambulansta devam edildi. Acil servise geldiğinde hala kalbi atmayan ve solunumu da duran bebeğe 30 dakika daha kalp masajı yapıldı. Kimse Nisa bebekten vazgeçmezken o da minik bedeni ile hayata sımsıkı sarıldı. 50 dakikalık kalp masajının ardından kalp ritmi alındı, ardından yoğun bakımda bebeğin tedavisine başlandı.

ATT Büşra’nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kahreden haber

AĞIR BEYİN HASARI VAR

Yoğun bakıma alındığında genel durumu kötü, bilinci kapalı olan Nisa bebeğe, boğazına delik açarak nefes alması için 'trakeostomi' uygulandı. Kendi başına solunum yapamayan Nisa bebek solunum makinelerden solunum desteği görüyor. Gözleri ışığa tepki vermiyor. Kusma sonrası akciğere yemek kaçtığı için oksijensiz kaldığı öğrenilen Nisa bebeğin ağır beyin hasarı bulunduğu öğrenildi. Aynı zamanda çevrede gelişen olaylara da tepki vermediği biliniyor.

12 DAKİKA HAREKETSİZ KALMIŞ

Entübe şekilde mekanik ventilatörde takibi yapılan minik bebek yakından takip edilirken yoğun bakıma aldığının 10. gününde kalp kasılması yaşadı. Dolaşımının da kötü olduğu öğrenilen ve şu anda şuuru kapalı olan bebeğin durumuna ilişkin yuvanın kameralarına bakıldığında 12 dakika hareketsiz kaldığı bilgisine ulaşıldı.

ATT Büşra’nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kahreden haber

TERK EDİLDİĞİ İÇİN Mİ BU HALDE?

Bebeğin terk edilme tarihinden hastaneye yatışına kadar genel durumu hakkında fiziki muayene yapılamadığından terk edilme dolayısıyla hastalığa yakalanıp yakalanmadığı yaralarının bulunup bulunmadığı noktasında görüş bildirilemeyeceği öğrenilirken, doktorlar ilk muayenesini yapan görevlilerin bu konuda bilgi sahibi olabileceğini kaydetti.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...