Tgrt Haber
17 Haziran 2022 22:40 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 00:13

Dışişleri'nden 'Norveç ile tek taraflı vize anlaşması' iddialarına yalanlama: Herhangi bir anlaşma imzalanmadı

Dışişleri Bakanlığı’ndan sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde “Türkiye-Norveç arasında vizesiz seyahat anlaşması: Sadece Norveç vatandaşları için geçerli’ şeklinde yer alan haberlere ilişkin yalanlama geldi. Açıklamada, herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığı belirtildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Dışişleri'nden 'Norveç ile tek taraflı vize anlaşması' iddialarına yalanlama: Herhangi bir anlaşma imzalanmadı
Norveç,Türkiye,Vize,Dışişleri Bakanlığı,Pasaport

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde 'Türkiye-Norveç arasında vizesiz seyahat anlaşması: Sadece Norveç vatandaşları için geçerli’ şeklindeki haberlere ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Tartışmalara neden olan olay sonrası Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Norveç Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ziyareti sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmadığını belirtti.

"BU UYGULAMA SADECE 6,5 AY SÜRECEK"

Bilgiç açıklamasında, yaşanan çip krizi nedeniyle 6,5 ay boyunca çipli kimlikle seyahat imkanı tanındığını ve sürenin sonunda Norveç vatandaşlarının ülkemize pasaportla seyahat edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Norveç Dışişleri Bakanı’nın ülkemizi ziyareti sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmamıştır. Dünyada yaşanan çip krizi yüzünden Norveç vatandaşlarının pasaportlarını uzatamamaları nedeniyle ve turizm sektörümüzün talebi üzerine Norveçlilerin bu yıl turizm sezonunda ülkemize gelebilmeleri için geçici olarak bir düzenlemeye gidilecektir.

"SÜRE SONUNDA SADECE PASAPORTLA SEYAHAT EDEBİLECEKLER"

Bu geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına 6,5 aylık, yani geçici bir süre için, Türkiye’ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikle seyahat hakkı tanınacaktır. Bu süre sonunda Norveç vatandaşları, Türkiye’ye yine sadece pasaportla seyahat edebileceklerdir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...