Tgrt Haber
04 Aralık 2014 14:35

Nüfus cüzdanında doğum tarihi yok

Türk Hava Kurumu Çine Şube Başkanı 84 yaşındaki Sabahattin Eryalçın'ın nüfus cüzdanındaki doğum tarihi, görenleri şaşırtıyor.

Nüfus cüzdanında doğum tarihi yok
doğum tarihi, nüfuz cüzdanı, nüfuz cüzdanı hata,

Başkan Sabahattin Eryalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında Çine Nüfus Müdürlüğü'nde yenilenen nüfus cüzdanında, doğum tarihi hanesine "00.00.1930" yazıldığını söyledi. Mayıs ayında doğduğunu ifade eden Eryalçın, "Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan görevliler, doğum tarihime baktıklarında şaşırarak, 'amca bu nasıl oluyor' diyor. Ben de onlara, 'cüzdanda ne yazıyorsa öyle oluyor' diyorum. Nüfus müdürlükleri, 2006 yılından önce doğum günü ve ayı belli olmayanlara bu şekilde kimlik veriyormuş. Ancak bu tarihten sonra yılın ortası olan '01.07' tarihinin doğum günü olarak yazıldığını öğrendim" diye konuştu. Çine Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise Eryalçın'ın kendilerine müracaat etmesi halinde genel müdürlüğün talimatları gereği nüfus cüzdanına "01.07.1930" tarihinin yazılabileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...