Tgrt Haber
18 Kasım 2021 13:30

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, asgari ücrette enflasyon oranı üstünde bir artış olacağını söyledi.

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret ve EYT açıklaması
numan kurtulmuş,asgari ücret,eyt

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ 3600 EK GÖSTERGESİ"

EYT düzenlemesiyle ilgili  konuşan Kurtulmuş, "Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" şeklinde konuştu.

SENDİKALAR ASGARİ ÜCRET MESAİSİNE BAŞLADI

Milyonlarca çalışan asgari ücretle ilgili yetkililerden gelen açıklamalara gözünü çevirdi. Asgari ücret ile ilgili toplantılar aralık ayının ilk haftasında başlayacak. Toplantılar öncesi yol haritasını çizmek için bir araya gelen Türk-İş, Hak-İş ve DİSK çalışmalar için mesaiye başladı.

4 BİN TL BEKLENTİSİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak.
İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Milyonlarca çalışanın cevabını beklediği "2022 asgari ücret ne kadar olacak?" sorusunu AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TGRT Haber'de cevaplamış, “Asgari ücret rakamı 4 bin TL’ye yakın olabilir” diyerek beklentilerin üzerinde olacağının sinyalini vermişti.

BAHÇELİ'DEN EYT VE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yapığı açıklamada EYT ve asgari ücret çağrısında bulunmuştu.

Vatandaşların merakla beklediği asgari ücret zammına, EYT ve 3600 ek gösterge konusuna da değinen Bahçeli, "Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis'te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 ek göstergenin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz.

"İNSANLARIN HAKLI TALEPLERİNİ KARŞILAMAK ZORUNLULUĞUMUZDUR"

Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur. Aralık ayında toplanacak komisyonun enflasyon üzerinde bir zam oranı belirlemesi temennimizdir." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...