Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2014 18:59

Nurettin Canikli'den ses kaydı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin, "Ben bir ses uzmanı değilim ama ben bile dedim ki 'bakın şuradan çıkarmışlar, şuraya dışarıdan bir montaj var'. Arkadan sesler geliyor, garip garip fonlar" dedi.

Nurettin Canikli'den ses kaydı açıklaması
nurettin canikli, ak parti grup başkanvekili, sayıştay, ses kaydı, ak parti, ömer dinçer, İç Politika haberleri, İç Politika,

Canikli, Çanakçı ilçesinde düzenlenen programda halka hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "birinci olamayan siyasi partilerin genel başkanlarının görevi bırakmaları" yönündeki sözünü hatırlatarak, "Kaç seçimdir birinci parti olamıyorlar, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ama buna rağmen genel başkanları hala görevde. Böyle bir uygulama yok yani dünyanın hiçbir yerinde. Kaybeden gider, yenisi gelir doğal olarak. Çünkü demek ki kaybeden yeterli değil" diye konuştu.
"Son zamanlarda birileri bir iddia ortaya attı dedi ki 'biz bu seçimde, 30 Mart seçiminde AK Parti'nin oylarını yüzde 30 altına düşüreceğiz' dedi, hepsi bir araya geldi" diyen Canikli, şöyle konuştu:
"Dediler ki 'biz artık bu konuda kendimize güveniyoruz, AK Parti eğer 30 Mart seçimlerinde genel olarak yüzde 35'in altına düşer, tamam, daha ayağa kalkamaz, ondan sonra biz onu vurur, deviririz'. Zaman geçti, haftalar geçiyor ama baktılar ki dedikleri gibi bir iş olmuyor, bunun üzerine barajı yüzde 40'a çıkardılar. Sonra 45'e çıkardılar en son. CNN Türk'te bir baktım Ertuğrul Özkök konuşuyor, diyor ki 'AK Parti'nin bu seçimlerde başarılı sayılabilmesi için yüzde 51 oy alması lazım' diyor. İki şeyi gösteriyor. Bir, millet 'uzun adam'a sahip çıkıyor, bütün iftiralara cevap vermek adına, bütün haksızlıklara, yalanlara bir cevap olarak sahip çıkıyor. 'Ne derseniz deyin ben bu adama güveniyorum, bu kadroya inanıyorum, bu kadroya güveniyorum'. İkincisi, biz her seçimde bunların toplamını ikiye katlıyoruz ama yine adamlar görevde, burada kimse kusura bakmasın ama buna da en hafif ifadeyle siyasi yüzsüzlük denir. Bırak da bir başkası gelsin belki harekete geçirir."
- "Bu millet iradesinin karşısında duranların karşısında oluruz"
Canikli, "Demokrasilerde iktidarlar seçimle el değiştirir, başka yolu yok bunun. Kusura bakmayın, sokak hareketleriyle milletin iradesini yere düşürecek bir faaliyete müsaade etmeyiz. Dimdik, bu millet iradesinin karşısında duranların karşısında oluruz. Aklınızdan çıkarın, 'sokak hareketleriyle, vurarak, kırarak, iktidarı değiştirmek' gibi bir düşünceniz, hedefiniz varsa boşuna ümitlenmeyin" ifadelerini kullandı.
İradeyi korumanın, milletin verdiği hizmet etme görevinin iradesini korumanın aynı zamanda görevleri olduğuna dikkati çeken Canikli, "AK Parti kadrolarının görevidir, ne için koruyacağız? Hizmet etmek için koruyacağız. Eğer vatandaşımız zaten memnun değilse dört yılda bir seçim yapılıyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Milletimiz bilmiyor mu kimin kendisine hizmet ettiğini? Kimi seçeceğini, seçmeyeceğini biliyor" diye konuştu.
- Canikli'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı
Nurettin Canikli, muhalefetin "hakaret ederek, sadece yalan yanlış şeyler yaparak, sadece montaj yaparak iktidara gelemeyeceğini" belirterek, "Bakın şahsımla da ilgili Başbakanımızın Özel Kalem Müdürü ile yaptığım, devamlı konuşuyoruz zaten görevimiz gereği, bir konuşmayla ilgili Sayıştay raporlarıyla ilgili bir kaset, konuşma kaseti iddiası düştü. Montaja bakın, benim, şimdi biliyorum hakikaten ses benim, onu bir yerde söylediğimi de biliyorum, sonra hatırladım tabi, hepsi değil, bölümünü söylüyorum, önemli bir bölümünü" dedi.
Eski bakan Ömer Dinçer ile aralarında geçen bir diyalog olduğunu kaydeden Canikli, şunları söyledi:
"Onu iki üç kişinin olduğu kapalı ortamda anlatıyorum. O telefon görüşmesinde söylemiyorum kesinlikle ama ses benim, dar bir ortamda konuşmuşuz. Muhtemelen Meclis odası, Meclis'teki odamda konuşmuşuz iki üç kişiyle veya başka bir yerde ama kapalı bir ortamda olduğu kesin. Bu konuşmayı alıyorlar, aynen telefon görüşmesine monte ediyorlar. Sonra konuşmanın bir bölümünü, en önemli bölümünü, esas o konuyla ilgili düşüncemi aktardığım bölümünü pat diye kesiyorlar, belli zaten dinlediğin zaman belli. Onu oradan çıkarıyor, onu oraya yapıştırıyor, istediği algıyı oluşturmak için bir senaryo yazıyor, hepsi belli. Kesinlikle belli, ben bir ses uzmanı değilim ama ben bile dedim ki 'bakın şuradan çıkarmışlar, şuraya dışarıdan bir montaj var'. Arkadan sesler geliyor, garip garip fonlar. Boşuna uğraşmayın, olmuyor, böyle olmaz. 2003'ten beri seçim dışında AK Parti iktidarını ve 'uzun adam'ı göndermek için her şeyi yaptınız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...