Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 00:07

Nuri Akın kimdir? (Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sevinen TFF yönetim kurulu üyesi)

Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Galatasaray'a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup etti. Dev derbinin ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe'nin golünden sonra sevinen bir TFF yöneticisine tepki gösterirken, söz konusu kişinin Nuri Akın olduğu öne sürüldü. Peki TFF yönetim kurulu üyesi Nuri Akın kimdir? Nuri Akın hangi takımlı, ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Nuri Akın kimdir? (Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sevinen TFF yönetim kurulu üyesi)
nuri akın,tff,yönetici,burak elmas,fenerbahçe,galatasaray

Galatasaray derbisinde Fenerbahçe'nin golüne sevinen TFF yönetim kurulu üyesi Nuri Akın kimdir? Nuri Akın hangi takımlı, ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların cevabı...

Galatasaray'ın evinde Fenerbahçe'ye 2-1 yenildiği maçın ardından Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın Fenerbahçe golüne sevindiği için tepki gösterdiği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilisinin ismi merak konusu oldu. TGRT Haber'de yayınlanan Stüdyoda Futbol programının yorumcularından gazeteci Ömer Faruk Ünal, söz konusu kişinin Nuri Akın olduğunu açıkladı. Program sırasında açıklama yapan Ünal, "Bir TFF yöneticisinin Fenerbahçe'nin golüne sevindiği söyleniyor, Galatasaraylı bu yönetici. Yönetime Mustafa Cengiz kontenjanından girmiş, Nuri Akın olduğu söyleniyor. Galatasaray kontenjanından giriyor ama mevcut yönetimle ters düştüğü için gole sevinince Burak Elmas'ı kızdırıyor" dedi. 

BURAK ELMAS'TAN SERT TEPKİ

2-1'lik derbi mağlubiyetinin sonrasında düzenlenen basın toplantısında maçın hakemine tepki gösterip yarın TFF'den randevu isteyeceğini söyleyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, maçta protokol tribününde bulunan ve Fenerbahçe'nin attığı gole sevinen TFF yöneticisine sert sözlerle yüklendi. Sadece hakemlerle ilgili değil, gözlemciler ve TFF üyeleriyle ilgili de uyarı yapan Burak Elmas, "Bugün gelen TFF yetkilisi, nasıl davranacağını bilmeyen bir yetkiliydi, haddini bilmedi. Daha fazla burada anlatmayayım. Yarın yüz yüze söyleyeceğim. TFF içinde mevcut düzenden rahatsız olmayan, iyi bir düzen olduğunu söyleyen bireyler var. Bu kişilerin stada girmemesi için elimden gelen her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

Nuri Akın kimdir? (Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sevinen TFF yönetim kurulu üyesi)Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan Fenerbahçe'nin golüne sevinen TFF yöneticisine tepki

TFF YÖNETİM KURULU ÜYESİ NURİ AKIN KİMDİR?

Nuri Akın 1944 tariginde Denizli'nin Buldan ilçesinde dünyaya geldi. 1963'te Robert Akademisi'nden mezun olan Akın, 1967'de Almanya Krefeld İktisat Tekstil Mühendisliği okudu.

1971 yılında Akın Tekstil A.Ş.'de Planlama Müdürü olarak görev alan Nuri Akın, kurucuları arasında yer aldığı Edip İplik A.Ş.'nin Murahhas üyeliğini ve Genel Müdürlüğünü yaptı. 1984'te Edpa USA, Inc. New York'un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 1989 yılında 2 seneliğine İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı olarak seçilip, Tekstilbank'ın Kurucusu ve 1.Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

1995'te Rüştü Akın'dan boşalan Edip İplik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturan isim oldu. Aynı zamanda Akın Holding A.Ş. ve Akın Grubunun diğer şirketlerinde de Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olan Nuri Akın, evli ve 2 çocuk sahibi.

Nuri Akın, Nihat Özdemir'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olduğu 2019 seçimlerinde TFF yönetim kuruluna seçilmişti. Nuri Akın TFF'de "Tesisler ve Yatırımlar Sorumlusu" görevini yürütüyor.

Nuri Akın kimdir? (Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sevinen TFF yönetim kurulu üyesi)TFF Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...