Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2015 22:52

Nusaybin'de polisin hendek kapatması sırasında çatışma çıktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde mahallelere kazılan hendekleri iş makineleriyle kapatmaya giden polis ekiplerine PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada sivil vatandaş olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. PKK'lılar Şemdinli, Kurtalan ve Gercüş'te de saldırı düzenledi.

Nusaybin'de polisin hendek kapatması sırasında çatışma çıktı
nusaybin, saldırı,

Nusaybin'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu akşam saatlerinde zırhlı araçlar ve iş makineleri ile Yenişehir Mahallesi Yuvuz Selim Sokak'a gitti.

Ekiplerin hendekleri kapattığı sırada PKK'lılar polise ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bir süre çatışma yaşandı.

Çatışma sırasında sivil vatandaş olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. Yaralanan kişi bölgeye çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Daha sonra mahalleden bir süre silah sesleri geldi. Polis, hendek kapatılan bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şemdinli'de saldırı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi müdürlüğü binasına bir grup PKK'lı terörist otomatik silahlarla saldırdı. PKK'lılar Kurtalan ve Gercüş'te de saldırı düzenledi.

Şemdinli'deki saldırı, saat 18.00 sıralarında meydana geldi.

İlçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık binası bitişiğindeki Emniyet Müdürlüğü binasına bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Nöbetteki polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Can kaybının olmadığı belirtilirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Gercüş'te çatışma çıktı

Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Gercüş İlçesi'ne bağlı Esentepe Köyü kırsal kesiminde bugün saat 16.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye askerler sevk edildi. Devam ettiği belirtilen çatışma nedeniyle Gercüş ile Kayapınar karayolu güvenlik nedeniyle askerler tarafından ulaşıma kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...