Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 12:48

Nusret mayın gemisi 99 yıl sonra aynı rotada

Çanakkale Deniz Zaferi'nin efsane gemisinin Erenköy Koyu'na döktüğü mayınlar, aynı yerde gerçekleştirilecek seyir faaliyetiyle canlandırılacak.

Nusret mayın gemisi 99 yıl sonra aynı rotada
Nusret mayın gemisi 99 yıl sonra aynı rotada, efsane gemi, çanakkale deniz zaferi,

Çanakkale Deniz Zaferi'nin efsane mayın gemisi "TCG Nusret"in 8 Mart 1915'de Erenköy Koyu'na döktüğü mayınlarla tarihin akışını değiştirmede üstlendiği rol, 99 yıl sonra aynı yerde düzenlenecek seyir faaliyetiyle canlandırılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı yüzer iskelesinde bağlı bulunan "TCG Nusret'' (N-16), cumartesi günü 99 yıl önce mayınlarını dökmeye başladığı mevkiye doğru seyre çıkacak. Mayınların döküldüğü Erenköy Koyu'ndaki son mevkide, denize anı çelengi bırakılacak. "Ocean" ve "Bouvet" batıklarının bulunduğu bölgeye intikal edilerek, burada tören düzenlenecek. Çanakkale Şehitler Abidesi önünde, Gelibolu Yarımadası'nda şehit düşen askerler ile "Atılay" ve "Dumlupınar" şehitleri için selamlama yapılacak. Buradaki törenin ardından "Goliath" ve "İrresistible" batıklarına seyir gerçekleştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...