Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Eylül 2016 15:07

Öcalan’ın mesajı Diyarbakır’da açıklandı

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendisine devletin projelere hazır olması durumunda sorunu 6 ay içerisinde çözebileceğini söylediğini kaydetti. Diyarbakır’da Öcalan için başlatılan açlık grevi de sona erdi.

Öcalan’ın mesajı Diyarbakır’da açıklandı
öcalan,abdullah öcalan,

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile dün İmralı Adası’nda görüşen kardeşi Mehmet Öcalan ve açlık grevindeki HDP, DBP, DTK ve KJA’lı 50 kişi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Mehmet Öcalan, ağabeyi Öcalan’ın fiziki olarak hiçbir sorununun olmadığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şunları söylediğini kaydetti:
“Burada sorunumuz yok, projelerimiz var. Eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu sorunu 6 ayda bitirebiliriz. Önceki süreci biz yok etmedik. Kürt sorunu 100-200 senelik bir sorundur. Eğer devlet samimi olsaydı bu sorun çözülürdü. Günde 30 insan ölüyor. Bu ülke bunu hak etmiyor. Biraz vicdanlı olan insanlar düşünmelidir. Devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Evet bu ağır bir sorundur ama bizim projelerimiz hazırdır. 6 ayda bu sorunu çözeriz. Bu kör bir savaştır. Kimsenin kimseyi yenebileceği bir savaş değil. 30-40 yıldır devam ediyor, daha da devam eder. Tek taraflı olmuyor bu çözüm. En büyük taraf devlettir. Devlet işaret ederse bu sorun uzun süre devam etmez, çözülür” dedi.
Açlık grevi sona erdi
Öcalan’ın ardından açlık grevi eylemcisi 50 kişi adına açıklama yapan DTK Eş Başkanı Leyla Güven ise açlık grevine başlarken tek bir taleplerinin olduğunu belirttiklerini anımsatarak, “Sayın Öcalan’dan haber alamadığımızı, halk olarak kaygılı olduğumuzu, devletten bu konuda acil bir görüşme yapılmasını talep etmiştik. Grevin 8’inci gününde sayın Öcalan’dan haber aldık. Sağlığı iyidir, selamını aldık. O talebimiz yerine gelmiş oldu, gerçekleşmiş oldu. Dolayısıyla bugün 50 kişilik grubumuz adına söylüyoruz, burada bu açlık grevini sonlandırıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...