Tgrt Haber
14 Eylül 2021 12:47

İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu, İBB'yi eleştirdi, formülünü açıkladı! Taksicinin cebi dolarsa sorun çözülür

İstanbul’un en önemli sorunlarından biri sarı taksiler… İhtiyacı karşılamadığı gibi vatandaşlardan da yüzlerce şikayet yağıyor. Her gün gündeme taksici ile müşteri kavgası düşüyor. İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu, yaşanan sorunlardan dolayı İBB’yi suçlayıp bir de zam istedi.

İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu, İBB'yi eleştirdi, formülünü açıkladı! Taksicinin cebi dolarsa sorun çözülür
Taksi

İstanbullulardan her gün yüzlerce şikayet yağıyor, vatandaşlar taksicilerle yaşadıkları sorunları uzun uzun sosyal medyadan anlatıyor. Diğer taraftan taksicilere göre birkaç taksicinin yaptığı yanlış tüm taksicilere mal ediliyor. Ancak her gün taksicilerle müşteriler arasında çıkan kavgalara bir yenisi ekleniyor. Daha dün Taksim’de bir taksicinin yolcuyu kısa mesafe gerekçesiyle almamasından dolayı çıkan küfürlü kavga gündeme gelmişti. TGRT Haber’de Bilmedikleriniz Programında, mega kentteki sarı terörü masaya yatırıldı. 

YENİ TEKNOLOJİYE GEÇMEMİZ ŞART 

Programa katılan İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul’da 17.395 ticari taksi olduğunu ve bu rakamın İstanbul’un taksi ihtiyacını karşılamak için yeterli olduğunu söyledi. Ticari taksilerin devlet tarafından ihale ile şahıslara satıldığını belirten Aksu, “Bir araçta araç sahibiyle birlikte 3 kişi çalışıyor,  52 bin taksi şoförü İstanbul halkına hizmet veriyor. Elbette sorunlar yaşıyoruz. Ancak esnaf odamıza hem hükümet hem de İstanbul Belediyesi tarafından yetki verilmiyor. Bize hem yetki vermiyorlar hem sorunu çözmüyorlar. Taksim, Şişli, Yenikapı gibi merkezi yerlerde mesleği yanlış yapan 300 civarında taksici var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’den yetki istiyoruz. Eğer vermiyorsanız bakanlığımız, emniyetimiz, belediyemiz, zabıtamızla taksicilere eğitim verelim, denetleyelim diyoruz. Ancak bunu da yapan yok. Ayrıca yeni teknolojiye geçmemize de izin verilmiyor” şeklinde konuştu. 

İstanbul Taksiciler Odası Esnaf Başkanı Eyüp Aksu, İBB'yi eleştirdi, formülünü açıkladı! Taksicinin cebi dolarsa sorun çözülür

İBB’Yİ SUÇLADI

İstanbul Teknik Üniversitesinin raporuna göre İstanbul’da taksi sayısının yeterli olduğunu belirten Aksu, trafik sorunu çözülmeden ve yeni teknolojiye geçilmeden İstanbul’da taksi sorununun çözülmeyeceğini söyledi. Yaşanan sorunlarla ilgili İBB’yi suçlayan Aksu, şöyle konuştu: “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçilmeden önce bize büyük sözler verdi. Ortak masamız olacak, ortak akılla sorunları çözeceğiz dedi ancak hiç bir sorun çözülmedi. Taksici ile vatandaşı buluşturan aplikasyona geçmemiz gerekiyor. İBB, iyi taksi aplikasyonunu hayata geçirdi ancak bu aplikasyon donuyor, çalışmıyor. Bu aplikasyonu bizim yapmamıza da izin vermiyor. Teknolojiyi rekabete açalım, diyoruz. Aplikasyon ile hangi taksicinin kimi götürdüğü belli olacak, memnuniyet testi yapılacak, ceza ve ödüllendirme sistemi olacak.”

ZAM İSTEDİ, TOPLU TAŞIMADAN DAHA UCUZUZ 

Aksu, İBB’nin 5.000 yeni taksi talebini neden kabul etmediklerini şöyle cevapladı: “Aslında İBB’nin talebini reddetmiyoruz, ortak akılla çözmeye çalışıyoruz. 17.395 taksinin çalışan düzenini iyileştirelim, eğitim verelim, denetim yapalım, yeni teknolojiye geçelim, ondan sonra bunları konuşuruz, diyoruz.” Aksu, metrolar veya metrobüslerde ücretlerin artmasına rağmen taksicilerin ücretlerinin artmadığını ifade etti. Pek çok insanın toplu taşıma yerine artık taksi kullanmayı tercih ettiğini ifade eden Aksu, “Taksiciler giderleri yüzde 100 arttı, 10 ay önce zam aldık, TEFE ve TÜFE oranları arttı. Toplu taşımayı kullanan yolcu taksiyi tercih ediyor. Taksi olarak daha ucuzuz” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...