Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2014 13:49

Öğretmenlere ek ders ücreti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere 5 saat ek ders ücreti ödeneceğini bildirdi.

Öğretmenlere ek ders ücreti
Öğretmenlere ek ders ücreti, milli eğitim bakanlığı, meb,

Bakanlık, sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere ücret ödenip ödenmeyeceğine ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi. Yazıda, Bakanlığa ulaşan yazılı, sözlü ve elektronik ortamdaki başvurularda sorumluluk sınavlarında öğretmenlere ödenecek ücretlere ilişkin tereddütlere düşüldüğü belirtildi. MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, sorumluluk sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders saatlerine ilişkin kararın 12. maddesi kapsamında, sınavın ders saatleri içinde veya dışında yapıldığına bakılmaksızın, fiilen yerine getirilen her bir sınav görevi için 5 saat ek ders ücreti ödeneceği ifade edildi.
Bakanlık, illere okulların temizlik ve güvenlik hizmetlerine ilişkin de yazı gönderdi. Yazıya göre, güvenlik ve temizlik hizmetlerinin mevcut yardımcı hizmetler sınıfı personeliyle yürütülmeye çalışılıyor. Personel sayısının yetersizliği nedeniyle zaman zaman bazı okullarda hizmet beklenen seviyede yerine getirilemiyor. Pansiyonlu okullarda ihtiyaç duyulan tüm giderleri genel bütçeden, pansiyonların personel ihtiyacı da pansiyon bütçesinin yakıt, su ve elektrik giderlerinden kesinti yapılarak, hizmet satın alım yöntemiyle karşılanıyor. Temizlik hizmetlerinin amacına uygun ve istenilen şekilde yapılması eğitim öğretimin etkin, verimli, sağlıklı ve temiz bir ortamda sürdürülmesi için personel temin edilemeyen pansiyonlu okullar dışındaki liselerde de hizmet satın alınması yoluyla personel ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor. 2013 mali yılında Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet satın alan okullar, 2014 mali yılında da hizmet satın almaya devam edecek. Ocak-Haziran asgari ücet tutarı 1.675.15 TL, Temmuz-Aralık asgari ücret tutarı ise 1.773,68 TL olarak belirlendi. Hizmet alımı 9 ay üzerinden belirtilen asgari ücret tutarının geçmeyecek şekilde hesaplanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...