Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2014 09:12

Öğretmenlere maaş müjdesi

MEB, bütün okullara vereceği karne notlarıyla, altyapısından öğretmen yeterliliğine kadar tüm etkenleri belirleyecek.

Öğretmenlere maaş müjdesi
öğretmen, maaş, öğretmen maaşları, meb,

Deneyimli öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu'da uzun süreli kalmasını sağlamak için de “farklı ücret” politikası oluşturulacak. Bu illere gidenler daha fazla maaş alacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yıl okullara karne vermeye başlayacak. Özel okulları standartlarına göre tıpkı otellerde olduğu gibi A, B, C, D diye kategorilere ayırıp sınıflayacak olan bakanlığın önümüzdeki yıl için hedefi de tüm okullara karne vermek olacak. Temel eğitime de kalite güvence sistemi gelecek.
Hükümetin 2015 yılı programında her bakanlık gibi MEB de yıl içinde gerçekleştireceği değişiklikleri anlattı. İşte 2015 yılı için MEB'in yapacakları: KARNE KAMUOYUNA AÇIKLANACAK: Ulusal düzeyde izleme ve değerlendirme sistemleri geliştirilecek, eksiklikler belirlenecek, veriler verimliliği artırmak için kullanılacak. Her okul için altyapıdan öğretmen eğitimlerine kadar girdi ve çıktıları içeren okul karneleri oluşturulacak. Bunun için izleme ve değerlendirme mekanizmaları kurulacak. Okulların karneleri topluma açıklanacak.
EĞİTİME KALİTE BERATI: Temel eğitim kademeleri için kalite güvence sistemi kurulması için kriterler belirlenecek. Belli puanı geçen okul veya kurumlara kalite beratı verilecek.
ÖĞRETMENE DE KRİTER VAR: Öğretmen ve yöneticiler için yeterlilik kriterleri tanımlanacak. Kazanımların izlenebileceği bir sistem oluşturulacak. Öğrenciler eğitim süreçlerinde ve sonunda takip edilecek.
FARKLI ÜCRET VERİLECEK: Deneyimli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışmasının özendirilmesi için farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak. Deneyimli ve nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölge ve okullarda uzun süreli çalışması sağlanacak. Öğretmenlik mesleğinin kariyer basamakları yeniden belirlenecek. Öğretmen atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacı dikkate alınacak. (HABERTURK)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...