Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2015 09:45

Okul kantininden cephanelik çıktı

İstanbul Emniyeti seçim günü yaralanan albay Altınbilek soruşturmasında yaptığı ikinci operasyonda okul kantininde 5 kilo 800 gram patlayıcı ele geçirdi. Ele geçirilen belgeler arasında eski Cumhurbaşkanı Gül’ün kimlik numarası çıktı.

Okul kantininden cephanelik çıktı
Sabah,Tokat,Tunceli,esenler,İstanbul,Beşiktaş,Kızıldere,Mahir Çayan

Seçim günü oy kullanan emekli albay Fehmi Altınbilek’in eşiyle birlikte uğradığı silahlı saldırı olayını yürüten İstanbul Emniyeti, İstanbul’da bir eylem hücresini ortaya çıkardı. 
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, 12 Mart döneminde Tokat Kızıldere’de Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya’nın Tunceli’de yaralı yakalandığı operasyonları yöneten isim olan emekli albay Fehmi Altınbilek’e yönelik silahlı saldırı aydınlatıldı. Beşiktaş Balmumcu’daki saldırının ardından olaya el koyan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında önce E.N.Y adlı şüpheliyi aldı. 
Bir noterde çalıştığı tespit edilen E.N.Y.’nin evindeki aramada, meskenin hücre evi olarak kullanıldığı anlaşıldı. Evde, saldırıda kullanılan elbiseler ile örgütsel dokümanlar bulundu. Genişletilen operasyon kapsamında, E.N.Y’nin bağlantılarını araştıran polis, dün Sabah ikinci operasyon için düğmeye bastı. 
6 kilo patlayıcı
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Altınbilek ve eşine yönelik silahlı saldırıyı gerçekle E.N.Y.’yi olay yerine getiren ve aynı örgüt içinde yer aldığı anlaşılan Ali kod adını kullanan S.K.’yi esenler’de gözaltına aldı. Eylemcilerin, uzun yıllardır silahlı faaliyeti görülmeyen Maoist Komünist Parti’nin (MKP) İstanbul’da yeniden oluşturulmasında görev aldıkları anlaşıldı. S.K. gözaltına alınırken,  bir ilkokulun kantininde yapılan aramada, yeni eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 3 kilo 800 gram TNT ile 2 kilo dinamit bulundu. 
Kantinde görevli bir kişinin motorcu S.K. ile bağlantısının olduğu anlaşıldı. Operasyonlarda ayrıca, telsizler, çelik yelekler, patlayıcı düzeneklerinde kullanılacak fünyeler, fişekler ve polis kimliği ele geçirildi. Ayrıca, daha önce ele geçirilen iki tabancanın dışında bir tabanca daha bulundu. Her 3 tabanca da kriminal inceleme için laboratuvara gönderildi. 
Abdullah Gül notu
Polisin yaptığı araştırmalarda, hücre evinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ait olduğu değerlendirilen T.C. kimlik numarası ve üzerinde “11 haneli A.G.” yazan el yazısı bir not da bulundu. Evde ayrıca, silahlı saldırıda yaralanan Altınbilek’in oğluna ait olduğu anlaşılan ve üzerinde özel bir araca ait plaka ile marka yazan bir not da tespit edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...