Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2015 17:51

Okullara 'seçim tatili' verildi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 7 Haziran'daki seçimden sonra eğitime hazır edilebilmeleri için 8 Haziran Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı. Yükseköğretim Kurulu ise 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi.

Okullara 'seçim tatili' verildi
nabi avcı, tatil, okul,

Nabi Avcı, ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimler bittikten sonra işlemlerin ertesi gün geç vakitlere kadar sürebildiğini söyledi.Seçimin ertesi günü için okulların eğitime hazır hale getirilmesi amacıyla ek bir çaba göstermek gerektiğini anlatan Avcı, "O nedenle daha önceki seçimlerde olduğu gibi inşallah 7 Haziran'dan sonra 8 Haziran Pazartesi günü okullarımızı tatil edeceğiz. İdari tatil yapacağız. Böylece okullarımızı 9 Haziran gününe daha hazır hale getirmiş olacağız" diye konuştu.

Üniversitelere 5 gün tatil

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verildi.

İkamet adresiyle okulu farklı şehirlerde olan öğrenciler, YÖK'ün devreye girerek sınav tarihlerini değiştirip mağduriyeti gidermesi bekleniyordu.

Özellikle okumak için farklı şehirlere giden öğrenciler, 8 Haziran günü erken saatte sınav koyulması nedeniyle oy kullanmaya gidemeyecekti.

Başta İstanbul Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin 7 Haziran'dan sonra final sınavları olduğu için, şehir dışından gelerek bu okullarda eğitim gören öğrenciler oy kullanmaya gitmeme durumu söz konusu olacaktı. Çünkü İstanbul Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi gibi üniversitelerin 8 Haziran sabahı saat 09.00'da bile sınav olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...