Tgrt Haber
10 May 2021 07:53

Okulların açılması vakaları artırmaz

Tam kapanma sonrası okullarda yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği merak konusu olurken çocukların virüsü yetişkinlere oranla daha az bulaştırdığını belirten Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya İtil, okulların açılmasının vakaları artırmayacağını söyledi.

Okulların açılması vakaları artırmaz
eğitim,pandemi,okul,sağlık,yüz yüze eğitim

Türkiye gazetesinin haberine göre; çocuklar virüsü yetişkinlere göre daha az bulaştırırken kapanma sonrasında okulların açılmasının vakaları artırmayacağı öne sürüldü.

Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya İtil ile yapılan söyleşide kapanma sonrası okullarda yüz yüze eğitime geçilirse virüs yayılımına ne gibi etkisi olacağıyla ilgili sorular soruldu.

Koronaya bağlı ölümlerin çocuklarda daha az olduğunu ve 12 yaş altındaki çocukların virüsü yetişkinlere oranla yüzde 50 ila 90 arasında daha az bulaştırdığını söyleyen Prof. Dr. Oya İtil, "Bu veriler doğrultusunda birçok ülke ilkokul ve okul öncesi eğitim kurumlarını açık tuttu” dedi.
 

"OKULLARIN KAPANMASI VAKALARI YÜKSELTİR"
İngiliz varyantının çocukları daha çok etkilediği söylentilerinin araştırmalarla çürütüldüğünü aktaran ve 65 yaşındaki bir kişinin koronadan ölme riskinin yüzde 1 olduğunu belirten İtil, bu oranın 5 ila 15 yaşındaki çocuklar için ise yüz binde 1 olduğunu söyledi. Buna göre bir çocuğun trafik kazasından ölme riskinin daha fazla olduğunu vurgulayan İtil, bu yüzden okulların salgında yayılmanın ana merkezi olmadığını ifade etti. Okulların kapanması vakaları düşürmez aksine yükseltir diyen İtil, "Çünkü çocuklar virüsü genellikle yetişkinlerden kapıyor. Öğretmenlerin öğrencilerinden enfeksiyon alma riski de oldukça düşüktür” ifadelerini kullandı.

"TEDBİRLER ELDEN BIRAKILMAMALI"

Tüm bunlara rağmen yine de tedbirlerin elden bırkaılmaması gerektiği hatırlatan İtil, "Okul giriş ve çıkış saatleri mümkün olduğunca çeşitlendirilmelidir. Sınıflar farklı saatlerde derse başlayıp farklı saatlerde bitirmeli. Bir sınıfta en fazla 25 öğrenci olmalı. Öğrencilerin arasında en az 1 metre mesafe bulunmalı" tavsiyelerinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...