Tgrt Haber
13 Ocak 2015 12:45

Olumsuz hava koşulları Antalya'da etkili oldu

Antalya'da geceden bu yana devam eden kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava koşulları Antalya'da etkili oldu
antalya,olumsuz hava,kuvvetli yağış,fırtına,

Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Bazı bölgelerde elektrik telleri koptu. Fırtınaya eşlik eden kuvvetli yağış nedeniyle Liman Mahallesi başta olmak üzere
Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri, geceden bu yana olumsuzluk yaşanan mahallelerde çalışmalara başladı.
Balıkçı teknesi battı
Kentteki fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde yüksek dalgalar oluştu. Fırtınanın etkisiyle Kaleiçi Yat Limanı'nda bir balıkçı teknesi battı. Limandaki birçok balıkçı, tekneleri sabit tutabilmek için çaba gösterdi. Rüzgarın hızının saatte 145 kilometreye kadar çıktığı Konyaaltı sahilinde oluşan yüksek dalgalar nedeniyle Akdeniz Bulvarı tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Sarısu Deresi'nin taşması sonucu Antalya-Kemer karayolunu su bastı. Biriken sular nedeniyle iki otomobil yolda kaldı. Otomobiller, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Yol, tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri, yolun diğer şeridini çift yönlü trafiğe açarak Antalya-Kemer karayolundaki trafiğin sürdürülmesini sağladı.
Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla da Antalya'nın merkez ilçeleri Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'daki ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacakları duyuruldu.
Kötü hava koşulları takımları da etkiledi
Öte yandan devre arası kampı için Antalya'da bulunan Spor Toto Süper Lig ve alt liglerde mücadele eden takımlarla yabancı ülkelerden gelen birçok ekip, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle saha antrenmanlarını iptal etmek zorunda kaldı.
Süper Lig'in lideri Fenerbahçe'nin bu sabah basına açık yapmayı planladığı antrenman, teknik direktör İsmail Kartal'ın isteği doğrultusunda hava koşulları nedeniyle salona alındı. Antrenmanın sadece son bölümünde sahada dayanıklılık koşusu yapılacağı bildirildi.
Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Mersin İdmanyurdu da saha antrenmanları iptal etti. Çaykur Rizespor dün akşamki antrenmanın yanı sıra bugün sabah ve öğle çalışmalarını da sahada yapamadı.
Antalya'nın Belek beldesinde takımların en fazla kullandığı antrenman tesisleri de kapılarını takımlara kapatmak zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...