Tgrt Haber
07 Haziran 2021 17:55

Ömer Çelik: Hayvan Hakları Yasası Meclis'ten geçecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklama yapmak üzere kameraların karşısına çıktı. Ömer Çekil, "Hayvan Hakları Yasası için Cumhurbaşkanımız kesin talimatı var. Son kez bunu değerlendireceğiz. Meclis kapanmadan bu yasa geçecek" dedi.

Ömer Çelik: Hayvan Hakları Yasası Meclis'ten geçecek
AK Parti,MYK,Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklama yapmak üzere kameraların karşısına çıktı.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

MUSİLAJ ACİL EYLEM PLANI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hepimiz bu konuyla yakından ilgiliyiz. Son derece tedirgin edici bir tablo. Burada ortaya çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı eylem planı her açıdan güçlü bir şekilde takip edilecek, gerekleri güçlü bir şekilde yerine getirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimatlar verdiğini ifade etti. Bu deniz salyası sorununun kaderimiz olan tabiatı bütün tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alınması gereken bir plan olarak değerlendiriyoruz." dedi.

91 NOKTADA DENETİMLER SÜRÜYOR

Çelik, "İleri biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, bunlarla ilgili temel atmama töreni düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi'nde 91 noktada denetimlerini sürdürüyor. Acil eylem planı devreye girmiştir. 3 yıllık plan çevresinde tamamlanacaktır. İnsan eliyle kirlenme konusunda en güçlü mücadeleyi vermemiz gerektiğini bir kere daha ifade ediyorum. Arkadaşlarımız Meclis'te de konunun takibini yapacaklar. Önergeler verilecek, bu çerçevede bütün partilerin katılımıyla takibi gerçekleştirilecektir. Partimiz bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFİ

Ömer Çekil, "Doğalgazın yaygınlaştırılmasını çevrenin korunmasına büyük etkisi vardır. Geniş kapsamlı ağaçlandırma sürdürülüyor. Bunlar gerek Çevre Şehircilik Bakanlığımızın partimize yaptığı sunumlar gerekse MYK ve MKYK'ya üye arkadaşlarımızın kendi bölgelerinden getirdikleri duyarlıklar bakımından güçlü bir şekilde takip ediliyor. Karadeniz'de ortaya çıkan doğalgaz Türkiye'nin enerji tedarikinde oyun değiştirici bir aktör olarak yükselen bir işareti ortaya koydu. Amasra 1 kuyusunda doğalgaz keşfinin yapılması çok önemli. Daha önce Tuna 1'de doğalgaz keşfedildi." dedi.

"HAYVAN HAKLARI YASASI MECLİS'TEN GEÇECEK"

Yaptığı açıklamada hayvan hakları yasasının Meclis'ten geçeceğini açıklayan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız kesin talimatı var. Son kez bunu değerlendireceğiz. Meclis kapanmadan bu yasa geçecek.Özellikle bu konudaki haberleri duydukça bizim içimiz acıyor, hayvanlar bizim hayatımızda kader arkadaşlarımızdır. Her biri birer candır."

ZENGİNLİKLERİN ARTMASI ELEŞTİRİ KONUSU YAPILIYOR

Çelik, "Deniz tabanında doğalgaz üretim tesisleri kurulacak, karada doğalgazı işleyecek, kullanıma hazır hale getirilecek tesisler kurulacak. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon, gerçekleştiren arkadaşlarımızın emekleri, Deniz Kuvvetlerimizin yüksek performansı Türkiye'nin kendi kaynaklarını keşfetme konusundaki güçlü iradesini gösteriyor. Türkiye içinde siyaset yapanlar Türkiye'nin zenginliklerinin artmasını eleştiri konusu yapıyor. Allah herkesin Türkiye'nin başarılarıyla sevinmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...