Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2021 17:09

Ömer Çelik: Soylu ve Yıldırım ile ilgili iddialarını reddediyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, "Soylu ve Yıldırım ile ilgili iddialarını reddediyoruz". dedi.

Ömer Çelik: Soylu ve Yıldırım ile ilgili iddialarını reddediyoruz
Ömer Çelik,AK Parti,MYK,Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "İllegal mafyatik bir kişinin iftiraları gündeme getiriliyor. AK Parti MYK’sı, Süleyman Soylu’yla ilgili, eski Başbakanımızla ilgili bu iddiaları en güçlü şekilde reddetmektedir." ifadelerini kullandı.

"SİYASETİN REFERANS ALANI İLLEGAL OLMAMALIDIR"

Ömer Çelik,  "Siyasetinin içindeki saldırı gayri meşru alandan geldiği için kategorik olarak reddedilmelidir. Türk siyasetinin referans alanı hiçbir zaman illegal yapılar olmamalıdır. 

"TÜRK SİYASETİNİN REDDETESİ GEREKİR"

Siyasete dışarıdan saldırıların olabileceğini ama erkesin bu saldırıları reddetmesini ifade eden Ömer Çelik, "Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır. Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten" ifadelerini kullandı.

"SİYASETÇİNİN GÜNDEMİNİ DEMOKRATİK İRADE BELİRLEMELİ"

Suç örgütlerinin söylediklerini keşru tartışma haline getirilmemesini vurgulayan Çelik, "Eğer siz suç örgütünün söylediklerini meşru tartışma haline getirirseniz, bazı siyasilerle hesaplaşmanızı suç örgütlerinin söyledikleri iftiralar üzerinden yapmaya çalışırsanız, yarın öbür gün bir başka suç örgütü mensubunun sizinle ilgili iddiaların meşru olduğunu kabul etmiş olursunuz. Siyasetçinin gündemini siyasi ve demokratik irade belirlemiş olmaz, suç örgütleri belirlemiş olur." dedi.

Çelik, "Böyle bir tablonun, her suç örgütü mensubu çıksa, partimiz, hükümetimizle ilgili iftiraları başka bir partiyle ilgili yapsa yarın kendileri için söylenen sözleri doğru ve meşru kabul etmiş olurlar. Bu şekilde yaptıklarının siyasi faaliyet olmadığını, gayrimeşru alanı meşru alana taşımak olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"SALDIRILARIN DİLİ KARA PROPAGANDADIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın islamafobiyi beraber mücadele edilecek konuları en üste koyduğunu belirtten Çelik, "Bu saldırının medyatik dili son derece kara propagandadır. Cumhurbaşkanımız 20'ye yakın devlet başkanıyla konuşarak uluslararası iradeyi harekete geçirmek istedi. Bu küresel vicdan harekete geçirilirken Harem-i Şerif'e yapılan saldırıda en güçlü ses Türkiye'den oldu. ABD Cumhurbaşkanımızın ifadesini antisemitizm olarak ifade etti. Bu yaklaşımı kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız İslamofobiyi beraber mücadele edilecek konuların en üstüne koymuştur." ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...